Mână criminală de… foc: Un incendiu de proporții în zona Pâncota a făcut scrum un depozit şi 35 de tone de baloți

0
629
  • Incendiul s-a produs la două depozite de baloți.
  • Clădirile nu erau conectate la rețeaua electrică.
  • Nu au fost găsite urme de propagare a focului de la o hală la alta.

„Folosirea cu intenție a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului” este cauza probabilă stabilită de pompieri în cazul unui incendiu imens izbucnit la două depozite de baloți, în zona Pâncota.
În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02.15, cele două echipaje ale Detașamentului de Pompieri Ineu s-au deplasat în localitatea Măderat la un incendiu ce se manifesta la două depozite de baloți în fostul CAP.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, generalizat la ambele depozite aflate la aproximativ 60 de metri distanță unul de celălalt. Depozitele erau pline cu baloți – 35 tone – unul fiind construit din lemn, fapt ce a favorizat extinderea imediată a incendiului. A fost solicitat sprijinul SVSU Pâncota care a intervenit cu două autospeciale și SVSU Șiria cu o autospecială. În total au fost mobilizaţi nouă pompieri militari – un ofițer și opt subofiteri – și 10 voluntari. „A ars în totalitate unul dintre depozite și în acest moment se acționează pentru stingerea ultimelor focare de incendiu. La finalul operațiunilor de intervenție se va face cercetarea la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu”, au precizat, miercuri, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
La sosirea echipajelor ardeau generalizat ambele clădiri la o distanță de aproximativ 50-60 de metri una de alta. Clădirile nu erau conectate la rețeaua electrică și nu au fost găsite urme de propagare a focului de la una la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.