feredeuCa în fiecare an, pe 20 iulie, de sărbătoarea Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Mănăstirea Feredeu de la poalele dealurilor Şiriei este în sărbătoare, aşteptând credincioşii să îi calce pragul, în condiţiile în care biserica mănăstirii îl are ca patron spiritual pe sfântul prooroc.

Loc de pelerinaj pentru credincioşii din împrejurimi şi din toată Podgoria Aradului, mănăstirea îşi aşteaptă şi în acest an pelerinii ca să se închine aici, la ceas de sărbătoare. Încă din ajun, cei prezenţi vor participa la programul sfintelor slujbe începănd cu orele 18, la Vecernia cu Litie.

În ziua praznicului, obştea monahală, în frunte cu arhimandritul Ilarion Tăucean, stareţul mănăstirii, soborul preoţilor slujitori şi mulţimea de pelerini vor întâmpina pe Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care va oficia Sfânta Liturghie arhierească.

Programul sfintelor slujbe va fi următorul:

În ajun pe 19 iulie, începând cu orele 18  – Vecernia cu Litie; pe 20 iulie, începând cu orele 8.30 – Sfinţirea apei; Acatistul Sfântului Prooroc Ilie; la ora 10 – Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi. După otpustul Sfintei Liturghii se va oficia Taina Sf. Maslu şi se vor citi molitvele de dezlegare.

Preacuviosul arhimandrit Ilarion Tăucean, stareţul mănăstirii împreună cu obştea aşteaptă cu creştinească dragoste pelerinii dornici să petreacă momente de înălţare spirituală la aceastră străveche vatră monahală.

Recomandările redacției