intampinareEste o tradiţie foarte veche la Mănăstirea Hodoş- Bodrog ca la praznicul Întâmpinării Domnului să se săvârşească Sfânta Liturghie arhierească. Şi în acest an, cu prilejul praznicului, obştea sfintei mănăstiri l-a avut în mij­locul lor pe Înalt Prea Sfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului. La slujba arhierească au participat numeroşi credincioşi care frecventează mănăstirea.
După finalul Sfintei Liturghii în prezenţa Înalt Preasfinţitului părinte Arhiepiscop Timotei, a avut loc sfinţirea şi inaugurarea oficială a noului muzeu al mănăstirii. Noul spaţiu a fost construit prin purtarea de grijă a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nestor Iovan, stareţul sfintei mănăstiri.
„Cele mai de preţ obiecte de cult, argintării, icoane vechi, manuscrise slavo-române, care s-au păstrat în timp în Mănăs­tirea Hodoş-Bodrog au fost expuse într-o sală ale clădirii nou amenajate. Cea mai mare parte de odoare şi obiecte de artă provine din perioada veche, adică de dinainte de secolul la XVIII-lea, perioadă în care mănăstirea a ajuns sub jurisdicţia directă a ierarhilor sârbi“, ne-a declarat părintele Vasile Pop, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

Recomandările redacției