manast RosiaDupă cum se știe, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocși și catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Sfânta Maria Mare – cum i se zice în popor este marcată cum se cuvine, credincioșii creștini făcând și multe pelerinaje cu această ocazie.
Mănăstirea Roșia este unul din aceste locuri deosebite, unde credincioșii vin pentru a se ruga cu prilejul acestui praznic, după cum ne preciza și Maica Stareță a acestui locaș, maica Hristina Cîrdei.
„Suntem foarte ocupate acum, mai ales că lucrăm și la pictură, la biserică și suntem numai cinci măicuțe. Vă dați seama ce volum de muncă este pentru noi, mai ales că suntem numai femei: și în câmp, și în pădure, și în biserică – peste tot. Avem și animale: păsări, porci – de toate; și doar noi le îngrijim. Avem în total 18 ha de pământ; 8 ha îl lucrăm: îl semănăm cu grâu, porumb, ovăz și lucernă – ca să avem pentru animale. Avem acum și vreo 10 camere de cazare, într-adevăr; zona este superbă: aici este liniște și pace. Ne descurcăm greu financiar: numai Dumnezeu știe de ce este așa greu. Și așa, noi îi așteptăm cu drag pe toți credincioșii care vor să vie la noi cu prilejul acestui mare preznic: Adormirea Maicii Domnului“ – ne mărturisea Maica Stareță.

Recomandările redacției