Mâncarea pregătită la Zilele Șimandului a băgat șapte persoane în spital

0
470

toxiinfectie 1Masa de protocol organizată cu ocazia zilelor comunei Șimand s-a transformat într-un coșmar. Mai multe persoane s-au simțit rău iar șapte au fost internate la spital cu toxiinfecție alimentară.
Totul a ieșit la iveală la doar câteva ore, după ce au mâncat to­cănița cu găluște pregătită de către bucătarii comunei Șimand. Primii care au început să se simtă rău sunt membrii trupelor de dans popular.
Mai multe ambulanțe i-au transportat la spital. Printre pacienți, la secția de boli infecțioase au ajuns și copii, de 12 și 13 ani. „La câteva ore după ce am mâncat m-am simțit rău, pentru că aflasem că nu eram singurul în această situație, m-am dus direct la spital”, spune unul dintre tineri.
„Avem în Spitalul de Boli Infecțioase din Arad șapte cazuri internate cu toxiinfecție alimentară. Starea lor actuală este una bună. În afară de cele șapte persoane care au fost internate mai sunt încă cinci cazuri care nu au necesitat spitalizarea. Starea lor actuală este bună. La prima ve­dere pare să fie un stafilococ. Asta înseamnă că tot persoanlul care a pregătit mâncarea trebuie să fie verificat”, a declarat Alexandru Jijcovici, șef secție boli infec­ți­oase.
Din mâncarea preparată au gustat aproximativ 300 de persoane. Ieri dimineață, la fața locului s-au deplasat inspectorii sanitari pentru a ridica probe și a stabili ce a provocat toxiinfecția alimentară. „Bucătarii din localitate au pregătit mâncarea. S-a consumat un gulaș cu găluște. La masa de protocol au participat maxim 350 de persoane. Sperăm să nu mai fie și alte persoane în această situație”, a decla­rat Mircea Para, viceprimar al comu­- nei Șimand.
(C.U.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.