Manchester City poate juca în Liga Campionilor! TAS a anunțat astăzi decizia finală

0
314

Tribunalul Sportiv de la Lausanne a anulat decizia UEFA, care exclusese doi ani Manchester City, echipa lui Pep Guardiola, din Liga Campionilor. Fair-play-ul financiar (FPF) nu este pentru cluburile mari. Man. City, patronat de Mansour bin Zayed Al Nahyan,
prințul din Emirate cu o avere estimată la 20 de miliarde de euro, a scăpat de suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
Pe 14 februarie, UEFA a exclus echipa lui Pep Guardiola pentru doi ani din Liga Campionilor. Forul continental a acuzat gruparea britanică de încălcarea FPF, considerând în urma anchetei că a umflat artificial veniturile din sponsorizări. În același timp, a amendat-o cu 30 de milioane de euro. Imediat, City a făcut apel la TAS. Și, după o jumătate de an, a câștigat. În această dimineață, Curtea de la Lausanne a anulat hotărârea UEFA și i-a redus și amenda. De la 30 la 10 milioane de euro. TAS a ajuns la concluzia că majoritatea acuzațiilor UEFA erau fie neconcludente, fie prescrise. Manchester City nu și-a „deghizat“ contractele de sponsorizare, ci a eșuat să coopereze cu UEFA – Parte din motivația TAS.
Toate dezvăluirile făcute de revista germană Der Spiegel în scandalul Football Leaks, având ca sursă informațiile obținute de hackerul portughez Rui Pinto, au adus clubul „cetățenilor” de multă vreme într-o situație critică. În 2014, City a fost amendată cu 55 de milioane tot pentru supraevaluarea sumelor provenite din sponsorizări (ajutor primit de la firmele proprietarului). Atunci, a scăpat de suspendare după o întâlnire secretă cu Gianni Infantino, actualul președinte FIFA, la acea vreme secretar general la UEFA.
În 2018, Der Spiegel a scos la lumină ultimele „trucuri” financiare de pe „Etihad”, și UEFA a redeschis dosarul. A avut dovezi că Mansour a încercat să acopere deficitul înregistrat între 2012 și 2016. Pentru că City a refuzat orice colaborare, nu a mai iertat-o.
Fără Champions League, gruparea lui Mansour risca să piardă 200 de milioane de lire sterline (echivalentul a 222 de milioane de euro), iar principalii jucători ar fi putut pleca. În cele din urmă, TAS a susținut că încălcarea FPF nu a fost atât de gravă la Manchester. Și City, locul 2 în Premier League, va juca fără probleme în viitoarea ediție a Ligii.
Sursa: Gsp.ro
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.