Ce-i drept, mandatul 2020-2024 a început în condiții foarte grele, mai ales că am avut doi ani de pandemie aproape și aceasta a venit singură. Că ne-a împovărat criza și mai rău, dar cei care sunt angajați în funcții publice nu vreau să audă de așa ceva, mai ales când ești la mâna cetățenilor, cum sunt primarii, parlamentarii și de altă natură.

Am fost pe la sediul primăriei din Hălmagiu. La birou l-am găsit pe domnul Gheorghe Dărău, primar ales la primul mandat. De carieră a fost militar și se cunoaște disciplina în instituție. Cum se zice: știe stânga ce face dreapta și asta este un lucru foarte bun, dar să ne reluăm discuția cu domnul primar.

Domnule primar, sunteți la primul mandat și ați prins o perioadă destul de grea, pandemia și criza prin care trecem, mai ales că electoratul are și așteptări de la dumneavoastră.

– Da, așa este ne-a lovit pandemia și criza, dar asta nu înseamnă că trebuie să așteptăm, cu mâinile în sân, să treacă toate acestea. Iar până la urmă trebuie să ne obișnuim cu ele, vrând –nevrând. Dar eu știu una și bună: că trebuie să mă țin de ce am promis cetățenilor, care au avut încredere în mine.

Așa este domnule primar. Dar precizați-ne câteva dintre obiectivele dumneavostră pe care le-ați avut pe agenda de lucru, câteva priorități.

– Ei, să știți că nu am lăsat timpul să treacă degeaba. Am avut lucrări de reabilitare la câteva obiective culturale și anume: renovat Cămin Cultural interior în satul Țărmure. Am înlocuit acoperișul la Căminul Cultural din satul Leasa. La fel s-a înlocuit acoperișul și la Căminul Cultural din satul Ionești. Aici mai trebuie să lucrăm la interior. Cred că ați văzut că am schimbat în mare parte fațada la construcțiile din centrul civic din Hălmagiu, că arătau foarte rău.

Acum trebuie să mai zugrăvim totul la o singură culoare. De asemenea, acum lucrăm la trotuare, suntem spre finalizare pe strada Ciungăneasa și strada Avram Iancu.

Avem proiect și la DC 50B , de modernizare de drum și străzi în satul Leasa. Dar aici avem nevoie de un aviz de la CFR. Este vorba de un drum, dar îl vom rezolva în cursul săptămânii viitoare, iar apoi urmează licitația.

Avem proiecte depuse pe CNI, pentru o sală de sport, la fel pentru dispensarul uman. Vom începe și lucrările la Capelă, în perioada imediat următoare. Finalizăm și lucrările la podul de peste Valea Hălmagiului, care este în zona pieței. Vor fi multe beneficii de pe urma acestui pod care va decongestiona circulația de pe centru în zilele de piață. Accesul la cimitir nu mai este pe șoseaua europeană. Avem drumul până la cimitir, urmând doar să se toarne stratul de asfalt.

Tot în perioada următoare vom asfalta în cătunul Tulești, satul Brusturi. Vom începe lucrări de modernizare și la drumurile din satele Tisa, Poenari, Bodești, Cristești, Bănești și Țărmure.

Dar așa cu pași înceți, dar siguri, fără multă gargară.

Se va amenaja și un bazin de apă potabilă în Dealul Sotocului, care va asigura presiune de apă pentru satele Bodești și Cristești.

Păi domnule primar ce ne-ați prezentat dumneavoastră în situația de pandemie și criză , alți primari nu au făcut nici în două mandate. Și atenție, dumneavoastră sunteți la primul mandat!

Noi vă felicităm și mai remarcăm și felul în care cetățenii vorbesc frumos la adresa dumneavoastră. Mai ales că la ușa primarului Dărău nu vezi așteptând cetățeni ca în alte locuri.

Bravo domnule primar și vă dorim succes în continuare!

Vă mulțumesc!

Două persoane ne-au oprit pe drum și ne-au spus că primarul acesta nu mai are nevoie de campanie să-și facă. Lumea îl voteză după comportament și după realizări“.

Recomandările redacției