IMG_0817 IMG_0837 IMG_0865 IMG_0881 IMG_0893 IMG_0897 IMG_0902 IMG_5118 IMG_5133 IMG_5139 IMG_5142Primăria comunei Buteni și Consiliul Local Buteni au organizat manifestarea intitulată simplu „Sărbătoare la Buteni“. Din capul locului trebuie precizat că sărbătoarea de duminica trecută a fost finanțată exclusiv din sponsorizări şi sponsori.
La sărbătoarea de duminică au fost prezente mai multe ansambluri din zonă, care s-au deplasat printr-un centrul. Dintre ansambluri au făcut parte: Junii cetăţii Deznei, Ansamblul Codrenilor din Groşeni, Ansamblul Pădureanca din Chisindia, Ansamblul Druscelele din Bârsa şi Ansamblul Lioara din Buteni, ansambluri însoţite de călăreţi pe cai. După ce au parcurs drumul s-au deplasat spre scenă, unde au fost aşteptaţi de public. Programul artistic a fost prezentat de Văru Săndel şi Larisa Petruşe.
Invitaţi de seamă
După prezentarea programului artistic, pe scenă a urcat primarul comunei Petronel Mărcuţ, care a deschis sărbătoarea.
„Bună ziua şi bine aţi ve­nit pe meleagurile Butincenilor pentru câteva ore să pe­- trecem împreună la spectacolul folcloric de astăzi, o să vedeţi pe parcursul programului ce am pregătit pentru dumneavoastră“.
Pe scenă a mai urcat şi Gheor­ghe Feieş, primarul oraşului Sebiş, care a ţinut să spună şi el câ­teva cuvinte despre sărbătoare. „Eu apreciez munca colegului şi vecinului meu, dom­nul Mărcuţ, dacă nu ar fi fost seriozitate, nu ar fi fost atâta lume la sărbătoarea comunei. Vă urez distrcţie plăcută deoarece ştiu că va fi un program bogat în muzică populară“.
Au mai fost prezenţi: consilierul judeţean Florin Tripa şi Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJA care a adresat publicului câteva cuvinte. „Mă bucur de ceea ce văd aici, asta denotă că iubiţi primarul şi sunteţi alături de dumnealui. Ce vreau să vă spun este că la anul am promis că îl ajut pe domnnul primar. Vom începe asfaltarea, aici mă refer la toată zona de la Arad până la Buteni“.
Ansamblurile pe scenă
Programul artistic a început cu formaţia Junii Cetăţii Deznei, care a fost însoţită de Costinela Mihoc, directoarea Căminului Cultural Dezna. Apoi a urmat pe scenă Ansamblul Pădureanca din Chisindia care a fost instruit de Radu Raşca, pe parcursul programului au mai urcat pe scenă formaţiile: Ansamblul Codrenii Hăşmaşului, intruit de Nelu Todinca, Ansamblul Druscelele din Bârsa, insoţit de primarul Avram Cev care a fost şi el însoţit de nepoţica şi solista vocală a ansamblului Roberta Tomşa, şi Ansamblul Gazdă „Lioara din Buteni“.
Programul a continuat cu renumiţii interpreţi de muzică populară, acompaniaţi de renumiţi maeştrii ai orchestrei: Ilie Paşca, însoţit de fica sa Paula Paşca şi Paul, Mirela Mănescu Felea din Ţara Moţilor din Alba, Suzana Toader, Robert Târnăreanu, Sorina Lupşa şi Văru Săndel care a fost aplaudat de tot publicul prin cântecele lui.
Focul de artificii
La finalul serbării locuitorii comunei au avut parte de un deosebit spectacol cu focuri de artificii. Toată lumea  le-a așteptat cu nerăbdare, chiar şi bătrânii satului – care au stat până noaptea târziu pentru a asista la focul de artificii.
„Mă bucur foarte mult că am asistat la această sărbătoare. Administraţia, primă­ria, s-au pregătit aşa cum trebuie pentru zilele comunei. Focul de artificii a fost ceva impresionant. Este frumos ceea ce se face la nivel de comună, eu ştiu foarte bine şi ce s-a făcut până acum pentru că am 78 de ani, au fost numai contre şi interese la Buteni dar de când este domnul Mărcuţ s-au terminat“ a precizat un localnic.

Recomandările redacției