Manifestări ample de Centenarul administrației românești, în Arad

0
534

Centenarul administrației românești în Arad va fi sărbătorit în curând, printr-o serie de manifestări. Prefectura va organiza împreună cu Garnizoana Arad, ceremonii cu prilejul împlinirii Centenarului administrației românești la Arad, pe data de 17 mai.

Evenimentele au menirea de a marca astfel, cei o sută de ani de la intrarea Armatei Române în orașul nostru și instalarea administrației românești. Programul manifestărilor va cuprinde dezvelirea unei plăci omagiale ce va fi amplasată pe clădirea Prefecturii, moment urmat de un ceremonial militar-religios ce va cuprinde și o defilare cu efective și tehnică de luptă/intervenție aparținând structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

 „Sărbătorim Centenarul administrației publice românești în Arad pentru că este un moment foarte important al istoriei noastre locale ce completează și concretizează Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Demersurile pentru organizarea evenimentelor au început încă din luna februarie și mă bucură că am primit sprijinul Garnizoanei Arad în continuarea colaborării excelente pe care am avut-o și cu prilejul acțiunilor care au marcat Centenarul Marii Uniri. Este foarte important să evidențiem evenimentele importante ale istoriei noastre locale și îi invităm pe arădeni să participe la toate acțiunile pe care le vom organiza în data de 17 mai”, a susținut prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.