Elevii Liceului Tehnologic Francisc Neuman din Arad au marcat Ziua Națională a României printr-o activitate extracurriculară organizată marți, 29 decembrie, și care a constat în două prezentări tematice:  Aradul – centrul Marii Uniri și Inventatori români celebri. Programul a fost însă mult mai bogat și mai complex, incluzând recitarea de poezii și interpretarea de cântece patriotice și un scurt concurs între elevii claselor a IX-a A si a X-a B, cu întrebări de cultură generală legate de patria noastră.

În finalul activițătii elevii au pregătit și expus un foarte frumos stand cu produse tradiționale românești.

neumann

Coordonatoarele activității, profesoara de istorie Ramona Hanga și profesoara de limba și literatura română Camelia Nan, și-au propus trei ținte disticte (și le-au și atins dealtfel): sărbătorirea celor 98 de ani de la Marea Unire într-un cadru festiv, dezvoltarea spiritului patriotic al elevilor și perpetuarea tradițiilor naționale înțelese ca elemente identitare de civilizație și de cultură.

  • Torok Zsolt spune:

    Noi aradenii avem nevoie de autonomie teritoriala si financiara. Ne vom alatura de autonomistii ardeleni din Cluj si Brasov.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției