Manifestări folclorice, în ultimele două duminici din august

0
506

primar savirsin Vodicean

Și în următoarea perioadă vor avea loc serbări câmpenești cu programe artistice și spectacole folclorice dar mult mai puține față de weekend-ul trecut, când au fost extrem de numeroase, faptul datorându-se și marii sărbători a Praznicului Sfintei Marii

* Săvârșin. În frumoasa comună de pe malul drept al Mureșului, am numit comuna Săvârșin, va avea loc în acest week end sărbătoarea numită „Zilele Cetății“. Programele pregătite se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică, după cum ne spunea chiar cunoscutul primar al comunei, Ioan Vodicean. „Sărbătoarea noastră are dată fixă: ziua de 23 august iar acum s-a potrivit excelent să fie în zile de sfârșit de săptămână. În prima zi iubitorii de muzică ușoară vor avea parte de câteva concerte susținute de trupe și soliști cunoscuți pe plan local dar și din Arad iar în adoua zi vor evolua ansambluri și interpreți de muzică populară tradițională, în special din zona noastră și din vecinătățile imediate“. Spectacolele vor începe spre orele serii mai precis spre ora 19, în fiecare din cele două zile.

*Moneasa. În zilele de 22 și 23 august va avea loc la Moneasa Festivalul –Concurs al cântecului popular din Țara Zărandului organizat de Consiliul Județean Arad, în colaborare cu orchetra rapsozii Zărandului și Primăria Moneasa.

*Nădlac. În ultimul wseekend din august, în orașul Nădlac va avea loc și în acest an sărbătoarea „Zilele orașului Nădlac“. În anii anteriori sărbătorile din Nădlac erau renumite în special datorită frumoaselor trupe de majorete care deschideau sărbătoarea. O frumoasă sărbătoare a fost și în anul în care s-a derulat proiectul „Nădlac – Cetate Culturală a judeţului Arad“.

„De și avem o mare lucrare de infrastructură în derulare iar situația financiară nu e de fel roză, nu putem să nu organizăm această atât de iubită întâlnire a noastră, a nădlăcanilor și a prietenilor noștri“, sublinia primarul Vasile Ciceac pe scurt.

*Peregu Mare. Tot în vestul județului și tot în ultimul sfârșit de săptămână din august va avea loc și sărbătoarea „Zilele comunei Peregu Mare“, o comună care în ultimii ani a înregistrat o evoluție pozitivă – mai ales din punctul de vedere al infrastructurii, dar nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.