Manualul de limba română pentru clasa a VIII-a va fi publicat pe internet

0
446

Primul manual nou de clasa a VIII-a va ajunge la elevi, doar în varianta online, momentan. Este vorbade manualul de Limba și Literatura Română.
Alte șapte manuale se află încă în etapa de soluționare a contestațiilor, potrivit unui răspuns al Ministerului Educa­ției pentru Edupedu.ro.
„La ora actuală se derulează etapa de soluționare a contestațiilor pentru 7 discipline: Biologie, Geografie, Chimie, Informatică, Educație Tehnologică, Educație Socială și Consiliere. O situație specială o reprezintă manualul de Limba și literatura română, care va fi publicat în format digital pe platforma manuale.edu.ro, până joi, 17 septembrie, deoarece în urma evaluării contestațiilor, ordinea clasaților nu s-a modificat”, precizează reprezentanții Ministerului Educației.
De asemenea, reprezentanții ministerului mai menționează că „pentru disciplinele aflate în etapa de soluționare a contestațiilor au fost postate pe educatiacontinua.edu.ro, în secțiunea Instrumente de lucru pentru elevi, materiale-suport ce conțin elemente privind recapitularea, remedierea, fixarea și evaluarea unor competențe care au fost/ar fi trebuit formate/dezvoltate în anul școlar 2019-2020.”
„Pentru celelalte discipline, manualele au ajuns în depozitele de carte școlară sau în școli, fiind în același timp disponibile și pe platforma anterior menționată.
Manualele de clasa a VIII-a existente deja pe platforma manuale.edu.ro fac parte din loturile pentru care au fost desemnați ofertanți câștigători.
Au fost depuse oferte pentru 23 de discipline, aflate din punct de vedere al «acoperirii» cu manuale în una din cele două situații expuse mai sus”, se mai arată în răspunsul ministerului.
Conform raportului realizat de specialiștii Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, valoare totală a achiziției de manuale este estimată la 34.650.125 RON din bugetul de stat.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.