Maraton teatral arădean, în cadrul Festivalului artelor DOM100 de le Timișoara

0
784

În finalul de săptămână care se apropie, iubitorii de teatru din Timișoara au ocazia să vadă trei dintre spectacolele montate la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, întâlnirile teatrale având loc în cadrul Festivalului artelor DOM100.

Maratonul arădean va debuta la Halele Timco vineri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, atunci când publicul are parte de un spectacol construit de regizorul Cristian Ban pe baza poveștilor de viață ale părinților actorilor din distribuție. Este vorba despre „Ai mei erau super!”, spectacol în care spun istorii despre părinții lor actorii Robert Pavicsits, Alina Vasiljević, Carmen Vlaga-Bogdan, Roxana Sabău și Ștefan Statnic. „Ideea i-a venit regizorului Cristian Ban de la numele unui blog unde oamenii trimiteau fotografii făcute de-a lungul anilor cu părinţii lor, atunci cand aceştia erau foarte tineri. Spectacolul are la bază poveştile părinţilor actorilor, aşa cum au fost reţinute ele şi cum s-au transformat în memoria martorilor întâmplărilor”, spun creatorii spectacolului.

„Ați furat vreodată?”, „Ce avere aveți?” sau „Sunteți fericiti?” sunt întrebări pe care Carmen Vlaga Bogdan, Iulia Dinu, Robert Pavicsits și Andrei Elek, cei patru actori din distribuția spectacolului „Să ne cunoaștem mai bine”, vi le lansează într-un demers teatral inedit. Este vorba despre un sondaj de opinie live în care sunteți provocați să scoateți la iveală, evident sub protecția anonimatului, cele mai ascunse…adevăruri ale voastre. Proiectul teatral, semnat tot de Cristian Ban ajunge în fața publicului sâmbătă, 24 noiembrie, tot de la 7 seara, la Halele Timco.

Ultimul spectacol din cadrul weekendului teatral arădean de la Timișoara este o producție semnată de regizorul Ștefan Iordănescu: Flori de mină”, de Székely Csaba. Montarea îi are în distribuție pe Ionel Bulbuc, Roxana Sabău, Ovidiu Ghiniță, Adriana Ghiniță și Florin Covalciuc. Reprezentația este programată duminică, 25 noiembrie, de la ora 17.00, tot în Halele Timco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.