Echipa Under 19 a „Bătrânei Doamne” a câștigat și cel mai important meci al returului în seria a 8-a a campionatului de republicani. Pe terenul „Independența” din Ora­dea, „roș-albii” au controlat autoritar partida cu ocupanta locului secund, iar „dubla” lui Călin Gru­iescu a decis destinația punctelor.
Utiștii au trecut în avantaj în minutul 26, după o acțiune șnur purtată de Petcuț, Toma și Țuța, ultimul pasând din cădere pentru Gruiescu, care a făcut un dribling scurt și a marcat: 0-1. Deși a avut și alte ocazii, inclusiv trei bare, arădenii au mai înscris de abia cu 10 minute înainte de final. Toma a trimis o pasă în spatele fundașilor adverși, iar Gruiescu a înscris din întoar­cere la colțul lung.
Cu alte trei puncte ce vor fi – probabil – luate săptămâna vii­toa­re contra „lanternei” din Oră­ș­tie, UTA va fi și matematic campioană a seriei și calificată la unul dintre cele două turnee semifinale. „Echipa a făcut, poate, cel mai bun meci al anului, băieții chiar merită felicitați. Dife­rența de scor putea fi și mai mare, dar rămânem cu o victorie în derby-ul seriei și o pres­tație pozitivă. Toată echipa s-a dăruit, iar Călin Gruiescu a fost chiar decisiv după ce ieri participase și la o competiție atletică. Sigur că ne bucurăm că de acest moment bun, dar obiectivul nostru este finala de la București”, a menționat Mihai Petcuț, antrenor al UTA-ei Under 19, alături de Costel Bogoșel și Sandu Țamboi.
Creța – Savin, Onuțan, Sabău, Curta – Nagy, M. Popa. D. Toma, R. Petcuț, Gruiescu – Țuța, plus Debre – Lezeu Frai, Roșu, Lazea au fost jucătorii utilizați sâmbătă pe malul Crișului Repede.

Recomandările redacției