Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic vor concerta la Lipova Symphonic City

0
610

Lipova Symphonic City, ediția a 3-a, va începe odată cu bătaia clopotului de la orele 21:00, în 27 august 2021, la Basilica Maria Radna

Este vorba de un concept de spectacol muzical în aer liber, cu program de muzică simfonică, de operă, pop-opera, balet și muzică de film, care se desfășoară într-un spațiu neconvențional și totodată spiritual, recunoscut în vestul țării.

Organizat și susținut de către Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, acest concert de anvergură are scopul de a promova muzica cultă în diversitatea și complexitatea ei și totodată, de a prezenta un spectacol muzical atractiv și în același timp educativ pentru publicul larg.

„Aflat la a 3-a ediție, concertul-eveniment Lipova Symphonic City aduce pe scena din fața Basilicii invitați speciali, consacrați în muzica de operă, pop-opera și muzica usoară. Aceștia sunt tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic, împreună cu solistul central al acestei ediții Marcel Pavel, care ne vor încânta cu piese dintr-un repertoriu divers, precum Frumoasa mea, Copacul, Funiculi funicula sau You raise me up. De asemenea, ne vom bucura de prezența a doi artiști soliști arădeni; așadar, soprana Diana Birta și baritonul David Buzgău vor deschide ediția din acest an cu arii și duete celebre dintre care vom asculta Habanera și Toreador din opera Carmen de Georges Bizet, duetul Lippen Schweigen din opereta Văduva Veselă de Franz Lehar, mult așteptata Ave Maria din opera Otello de Giuseppe Verdi și multe altele de acest gen”, au precizat cei de la Centrul Cultural Județean Arad.

Suportul muzical-instrumental va fi susținut de către Orchestra Filarmonicii Arad și artiști instrumentiști colaboratori, dirijor și director artistic Dan Crișan.Lipova Symphonic City ediția a 3-a, va începe o dată cu bătaia clopotului de la orele 21:00, în 27 August 2021, la Basilica Maria Radna.

Lipova Symphonic City – Maria Radna open air este un eveniment adresat tuturor iubitorilor de muzică, având ca scop descoperirea și apropierea de valorile artei muzicale prin genul vocal-simfonic.

Intrarea va fi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.