urbanLa finalul meciului cu DSK Praga, preşedintele Univ.Goldiş ICIM, Marcel Urban, a anunţat că situaţia financiară a clubului s-ar putea debloca în următoarele zile. Anunțul conducătorului vine să liniștească apele, după ce în ultima vreme s-a discutat destul de mult despre această temă.
„Suntem foarte aproape de a rezolva problemele financiare, chiar în această seară (n.r. miercuri seară) avem o întâlnire. Nu pot încă să spun despre cine este vorba, dar avem promisiuni ferme că ne vom continua activitatea în linişte. Avem un parcurs excelent, iar această injecţie de capital ne-ar da o forţă şi mai mare”, spune Urban. Oficialul echipei arădene este încrezător în parcursul din acest sezon, dar în acelaşi timp recunoaşte că este foarte greu de repetat istorica performanţă din 2011, când Univ.Goldiş ICIM cucerea trei trofee din tot atâtea posibile: „Eu sunt un optimist convins şi un luptător, le simt şi pe  fete la fel. Faţă de 2011, campionatul e mai dificil, la fel şi Liga Europei Centrale, pentru că acum suntem nevoiţi să jucăm turneul final în afara României, iar atunci am jucat la Arad, în faţa unei săli arhipline. În Cupa României trebuie să trecem de Târgovişte încă în semifinale, va fi foarte greu să egalăm anul 2011, dar nu imposibil”.
Instrucție cu cehoaicele
Revenind la confruntarea cu DSK Praga, baschetbalistele arădene au savurat a şasea victorie din grupa B a Ligii Europei Centrale. Venite la Arad cu un lot restrâns, ca urmare a unei epidemii de gripă, şapte dintre jucătoare confruntându-se, conform oficialilor oaspeţi, cu răceli puternice, cehoaicele au fost o  victimă sigură în Polivalenta arădeană. Primul „5” al ICIM-ului şi-a făcut treaba în primul sfert, încheiat cu un un neverosimil 33-9, remarcate fiind Risper şi Brosovszky, cu patru, respectiv trei triple. Dan Moraru şi Cristina Ciocan au mizat în sfertul doi pe linia a doua, astfel că diferenţa a rămas aceeaşi după zece minute echilibrate, încheiate la egalitate. Oricum, la pauza mare era 46-21 şi până la final se mai punea doar problema diferenţei de puncte. În ultimele două sferturi, staff-ul tehnic al echipei arădene a încercat diferite formule de joc, în care titularele au fost mai mult menajate, dar chiar şi aşa avansul s-a mărit considerabil. Milovanovic şi Bartee au fost cele mai active în partea a doua, dar în general toate fetele s-au mişcat bine, contribuind la un succes cât se poate de clar.
La ultima fază a competiţiei s-au mai calificat Kara Trutnov, Valosun Brno şi DSK Miskolc, ultimele două înscriindu-se în cursa pentru organizarea evenimentului.

Recomandările redacției