Starul cinematografiei chineze, Fan Bingbing, celebră pentru rolul din filmul „X-Men: Days of Future Past”, a primit o amendă de 129 de milioane de dolari după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală, potrivit time.com.

Actrița s-a retras din lumina reflectoarelor în luna mai, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora ar fi evitat să-şi plătească impozitul pe o sumă mare de bani primită pentru un rol.

Miercuri, Fan Bingbing a scris primul său mesaj pe reţeaua de socializare online Weibo din ultimele luni, un text prin care îşi cere scuze fanilor şi Partidului Comunist pentru delictul comis.

„Fără Partid şi fără politicile eficiente ale ţării, fără atenţia plină de iubire a maselor nu ar exista Fan Bingbing”, a scris aceasta.

Actriţa, modelul şi producătoarea de film în vârstă de 36 de ani este o vedetă în China, dar şi la Hollywood, după ce a jucat în filmul de succes „X-Men: Days of Future Past”, de Bryan Singer.

Absenţa sa din viaţa publică din ultimele luni a dus la apariţia unor zvonuri dintre cele mai diverse, inclusiv că ar fi fost reţinută de autorităţile chineze.

Agenţia de presă Xinhua a scris, miercuri, că aceasta nu va fi pusă sub acuzare dacă îşi va plăti datoriile.

După ancheta deschisă în cazul lui Fan, autorităţile au anunţat o investigaţie la scară mai mare în rândul reprezentanţilor industriei de divertisment. Cei găsiţi vinovaţi de evaziune fiscală sunt păsuiţi de stat dacă îşi plătesc taxele până la data de 31 decembrie.

Anul trecut, Fan s-a situat pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogate celebrităţi din China, cu venituri de 43 de milioane de dolari.

Ea este una dintre cele cinci actriţe celebre care vor juca în viitorul thriller hollywoodian „355”, alături de Jessica Chastain şi Penelope Cruz.

Fan Bingbing a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la San Sebastian 2016, pentru rolul din „I am not Madame Bovary”, precum şi numeroase trofee la prestigioase evenimente de profil din Asia, ca Eurasia şi cel de la Tokyo.

Recomandările redacției