DERBYCSM Târgovişte a câştigat derby-ul clasic al baschetului feminin, provocând Aradului prima înfrângere din campionat. Monica Brosovszky a fost singura româncă prezentă pe teren la primul fluier, celelalte jucătoare din primul „5” fiind americance, cinci la Târgovişte şi patru la Arad! Cu nou venita Givens în formula de start, americanca redebutând în Cetatea Chindiei chiar în faţa fostei echipe din sezonul trecut, gazdele au preluat conducerea, 13-7 în minutul 4, Aradul restabilind însă în doar 1 minut egalitatea, 13-13. Scenariul s-a repetat din nou şi Târgoviştea a lăsat impresia că se poate desprinde, 21-15, dar liderul Ligii Naţionale s-a specializat în reveniri, 21-20 după 10 minute.
Echilibru evident până la pauza mare
Tot cap la cap s-a mers şi în sfertul doi, în care ambele formaţii au trecut pe rând la conducere, dar nu la mai mult de 4 puncte. La rampă aveau să iasă americancele Smith, respectiv Williams şi Rhoads. Univ.Goldiş ICIM putea intra în avantaj după 20 de minute, dar tripla reuşită de Stoenescu, cu 8 secunde înainte de intrarea la cabine, a stabilit scorul primelor două sferturi, 40-39 pentru CSM. Tot sub semnul echilibrului s-a început şi după pauză, însă gazdele nu au slăbit ritmul, iar Poole şi Sanford au făcut un sfert de excepţie.
Desprinderea s-a consemnat la mijlocul sfertului trei, 56-50, Târgoviştea păstrând un avantaj minim după 30 de minute, scor  62-57.
Williams – numărul 1, dar a fost prea puţin
Univ.Goldiş ICIM a avut doar două jucătoare în zi de graţie, Rhoads şi în special Williams, care a făcut un meci excepţional, iar asta s-a văzut în economia finalului de joc. Cu Engelman, Cosby şi mai ales Broomfield evoluând sub posibilităţi, echipa arădeană a reuşit totuşi să se ţină scai de adversară, fiind ţinută în viaţă de Williams, cu ale sale reuşite. Finalul a fost încins, dar Poole şi Sanford şi-au încheiat recitalul, aducând o victorie preţioasă în contul celor de la CSM Târgovişte, scor final 79-74. Pentru gazde au jucat: Smith 19 puncte şi 9 recuperări, Sanford 18 puncte şi 10 recuperări, Poole 16, Givens 10 puncte şi 7 recuperări, Stoenescu 7 (1×3), Green 5 (1×3), Jones 3 (1×3) şi Huţanu 1.
Primul loc se decide duminică, la Arad
Univ.Goldiş ICIM a răspuns cu: Williams 27 de puncte şi 14 recuperări, Rhoads 16, Brosovszky 10 (2×3), Cosby 7 (1×3), Broommfield 5, Crăciun 4, Milovanovic 3 (1×3) şi Engelman 2.
„Un meci extrem de echilibrat, statisticile nu vorbesc despre ce s-a întâmplat cu adevărat în teren. Sunt doar mici detalii care au făcut diferenţa. Nu am jucat rău. Înfrângerea nu înseamnă sfârşitul lumii. Suntem nerăbdători de revanşă”, a spus Jose Araujo după meci. După ce a pierdut câte un meci în Cupa României şi Liga Europei Centrale, Univ.Goldiş ICIM cunoaşte prima înfrângere şi în Liga Naţională.
Primul loc înainte de play-off se decide duminică, ora 19, când la Arad vine din nou CSU Alba Iulia, într-un meci restanţă din etapa a 16-a.
Victorie clară în faţa Rapidului
La nici 24 de ore distanţă de la meciul de la Târgovişte, baschetba­listele de la Univ.Goldiş ICIM au disputat ieri un nou meci în campionat. Arădencele au jucat în devans partida de la Bucureşti, cu Rapid, contând pentru etapa a 18-a din cadrul Ligii Naţionale. „Galben-albastrele” s-au impus clar, scor 91-44 (27-17, 15-12, 28-6, 21-9), victorie care vine exact ca un pansament pentru moral. Araujo a rulat tot lotul, cu accent pe jucătoarele mai puţin folosite până acum. Williams a fost din nou numărul 1 la Univ. Goldiş ICIM, cu 22 de puncte şi 17 recuperări, secondată de surpriza plăcută Crăciun, 16 puncte şi 9 recuperări, care confirmă creşterea de formă din ultima perioadă. Pentru campioana „en-titre” au mai jucat Cosby 11 (2×3), Engelman 10 (2×3), Brosovszky 10 (2×3), Milovanovic 6, Mercea 5, Rhoads 4, Manta 4, Moraru 2, Broomfield 1 şi Manea.

Recomandările redacției