O zi de mare însemnătate este cea de 1 Decembrie, sărbătoarea românilor, atât a celor din țară, cât și de pretutindeni. Cel mai important moment din istoria românilor.

În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România și a consfințit ceea ce noi acum numim Marea Unire.

La Sebiș, orășelul de pe Criș, a fost sărbătorită această mare sărbătoare a românilor. În deschidere au avut loc cântece patriotice prezentate de fanfara orașului Sebiș, condusă de profesorul Miculiț, după care a urmat o slujbă oficiată de un sobor de preoți conduși de protopopul orașului Sebiș, Beni Ioja. Evenimentul a fost urmat de depuneri de coroane din partea primăriei orașului Sebiș, a poliției, jandarmeriei, pompierilor, școlii, spitalului, a celor două ocoale silvice, privat și de stat, protopopiatului din Sebiș, composesoratului și altele.

În luările de cuvânt, cele trei persoane, respectiv primarul orașului, domnul Cristian Feieș, Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar și viceprimarul Marius Turnea s-au referit la însemnătatea sărbătorii care ne-a unit pe noi românii.

A fost prezentat un program cultural de către copiii de la școala din Prunișor, urmat de corul Liceului Teoretic Sebiș, condus de maestrul Ciprian Dinga, după care a descrețit frunțile celor prezenți Alexandru Pop Zărăndan cu cântece patriotice. Au fost prezentate și colinde.

După terminarea programului, cei prezenți au servit fasole cu ciolan, vin fiert, țuică fiartă (crampă) și multe altele.

Așa da organizare, la Sebiș.

Recomandările redacției