Actorul Valentin Uritescu a fost internat astăzi la Spitalul Pantelimon, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Acum, medicii încearcă din greu să-l stabilizeze.

Actorul în vârstă de 80 de ani are mai mai multe probleme de sănătate. Acesta suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson care a fost depistată pe când avea vârsta de 33 de ani. Este vorba despre o boala degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

În ultimii ani, boala s-a agravat iar actorul are zile când nu mai poate rosti niciun cuvânt. De aceea, acesta a cerut familiei să îl interneze într-un centru specializat care să îl poată îngriji 24/24 de ore.

În urmă cu mai mulți ani, Valentin Uritescu mărturisea că, atunci când a aflat că suferă de această boală a fost la un pas de sinucidere.

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. ‘Ai Sindrom Extrapiramidal!’ Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: ‘Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!’.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el”, mărturisea Valentin Uritescu.

„M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: ‘Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!’. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit Valentin Uritescu pentru ziarullumina.ro, în 2019.

Cine este Valentin Uritescu

Valentin Uritescu este născut la 4 iunie 1941 într-o localitate din județul Alba. El a interpretat roluri monumentale atât pe scena Teatrului Național București, cât și în filme de cinematograf sau televiziune.

sursa: www.antena3.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției