Marele Premiu de la Monza, câștigat de Pierre Gasly, după gafa lui Hamilton

0
201

Francezul Pierre Gasly (24 de ani) a câștigat una dintre cele mai spectaculoase curse din Formula 1 din ultimii ani. S-a impus pe circuitul de la Monza, după o desfășurare dramatică pe tradiționalul circuit italian. Hamilton a încheiat abia pe șapte, iar ambele monoposturi Ferrari au abandonat, la fel cum s-a întâmplat și cu Verstappen.
Plecat din pole-position, campionul en-titre Lewis Hamilton și-a compromis șansele la victorie la jumătatea cursei, când, îndemnat de inginerul de cursă, a intrat neregulamentar la boxe. Gafa l-a costat o penalizare de 10 secunde, care l-a dus pe Hamilton până pe ultimul loc.
Totuși, ce s-a întâmplat până atunci? Ferrari, cu un rezultat dezastruos în calificări – cel mai slab după 36 de ani la Monza – a abandonat cu ambele mașini. Vettel a rezistat doar șapte tururi pe circuit, fiind nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la frâne.
În turul 25, Ferrari a rămas și fără Leclerc. Monegascul a scăpat mașina de sub control la peste 200 km/h, s-a izbit de un parapet, imediat după ieșirea din virajul „Parabolica”, iar cursa a fost întreruptă. Pilotul a scăpat din fericire fără leziuni.
Anonimul Pierre Gasly,
cursa carierei!
Imediat după ridicarea steagului roșu, clasamentul s-a dat complet peste cap. Hamilton și-a ispășit penalizarea și a ajuns în coada cursei. Eforturile britanicului i-au adus o clasare în puncte – mai exact, locul 7 – dar atenția cursei s-a mutat pe lupta de la vârf. Plecat în cursă de pe locul 10, francezul Pierre Gasly, pilotul lui Alpha-Tauri, a profitat de haosul de pe circuit, a preluat conducerea și n-a mai cedat șefia până la final, în ciuda asalturilor lui Carlos Sainz (McLaren).
Un moment de neuitat pentru francezul intrat în circuitul F1 în 2017, care obține prima victorie a carierei, după ce mai prinsese o dată podiumul.
Bucuria a fost una pe măsură în boxa AlphaTauri, cu membrii echipei lui Gasly descătușați!
Sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.