Marfă de contrabandă în valoare de peste 185.000 de euro, confiscată la Vama Nădlac

0
395

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota împreună cu lucrători vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Timișoara au descoperit, în interiorul unui automarfar, peste 33.500 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.
Mai exact, este vorba despre un TIR care a fost oprit la graniță marți, la data de 03 martie 2020, în jurul orei 15.00. În cabină, polițiștii de la forntieră au dat de doi cetăţeni polonezi, în vârstă de 37, respectiv 40 de ani. Aceștia erau într-un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo și semiremorcă marca Wielton, ambele înmatriculate Polonia.

Cei doi transportau, conform documentelor, textile din Turcia, cu destinația Ungaria și Polonia. Totuși, având suspiciuni cu privire la bunurile transportate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.
Astfel, în compartimentul marfă au fost descoperite mai multe cutii care conțineau nu mai puțin de 33.578 obiecte de marochinărie precum portofele, genţi, curele, articole textile și încălțăminte de diferite culori și mărimi, inscripționate cu numele unei mărci protejate în domeniu, susceptibile a fi contrafăcute.
Inventarierea s-a finalizat abia ieri, în data de 09 martie 2020, când s-a stabilit că valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de peste 185.000 euro (aproximativ 900.000 lei).

Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și confiscată la Biroul Vamal de interior Arad, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi a infracţiunii de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.