Mărfuri autohtone diverse la târgul „Produs în Arad”

0
253

Târgul „Produs în Arad” – prima ediție, organizat în cadrul Zilelor Aradului a fost apreciat de mulți dintre arădeni. De la pită de Pecica, miere, vinuri și până la produse de artizanat și plante – toate s-au putut găsi la standurile producătorilor locali, care au expus și comercializat în cadrul târgului.
Organizat de Consiliul Jude­țean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean, în cadrul Zilelor Aradului, târgul s-a desfășurat în perioada 18 – 20 august, în Piața Avram Iancu.
Producătorii din municipiu și județ s-au prezentat cu o gamă variată de produse autohtone. Arădenii care au venit la târg pentru produse culinare au putut găsi printre altele: condimente, siropuri și ceaiuri, miere din șase regiuni ale judeţului, clătite de Moneasa, langoși de Drauț, înghețată, gemuri, sucuri și plăcintă de Turnu. Iubitorii de flori au putut cumpăra lavandă, cactus sau plante aromatice. Produsele de artizanat tradiționale au fost de asemenea expuse la târg.
„În judeţul nostru există o cultură a muncii! Am lansat proiectul «Produs în Arad» pentru a promova produse locale. Vom extinde conceptul, îmi propun să permanentizăm târgurile de acest gen, nu numai în cadrul unor sărbători, ci după un calendar pe care îl va elabora CJA”, a susținut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
O Alee a Gusturilor a fost amenajată în Piața Avram Iancu, unde au putut fi gătite produse specifice zonei.
„Ne-am implicat în acest târg pentru că la Zilele Aradului punem în valoare produsele Aradului. Eticheta «Produs în Arad» este un brand cu care ne identificăm, care asigură un sentiment de încredere față de calitatea produselor. Consumul de bunuri realizate la nivel local stimulează economia jude­ţului, pentru că banii rămân în Arad şi într-o altă formă se întorc în viaţa de zi cu zi a comunităţii”, a spus vicele CJA, Sergiu Bîlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.