Maria Ciobanu a împlinit 83 de ani!

0
303

Maria Ciobanu, privighe­toa­rea muzicii populare, a împlinit 83 de ani pe 3 septembrie. Artista își serbează ziua în America. Dacă anul trecut a venit să petreacă acasă, în România, acum pandemia de coronavirus i-a schimbat planurile.
Așadar, din cauza pandemiei de corona­virus, artista a preferat să rămână peste Ocean de ziua ei, pentru a nu se expune riscurilor. Anul trecut a luat însă avionul și s-a serbat acasă, după ce nu mai pusese piciorul doi ani de zile în România. Artista s-a retras din muzică în 2016 și s-a stabilit la Los Angeles, la fiica ei, Camelia Filip. De atunci, ea a mai cântat de câteva ori la cere­rea publicului.
Marile iubiri ale Mariei Ciobanu
„Ciocârlia muzicii populare” s-a căsăto­rit de două ori, dar a mai avut și alte relații, neoficializate. Cu Mircea Câmpeanu, fostul soț al regretatei Ileana Sărăroiu, este căsăto­rită de 39 ani. Bărbatul are acum peste 80 de ani şi se confruntă cu mai multe proble­me de sănătate. Suferă cu inima şi are și un diabet care-i dă de furcă de mai mulţi ani.
Despre mariajul ei cu Mircea Câmpeanu, cârcotaşii au spus vrute şi nevrute. Când s-au luat au fost criticaţi chiar şi de rude. „Se spunea că aş fi avut o relaţie cu el încă dinainte să se prăpădească Ileana. Nimic
n-a fost adevărat. Dumnezeu îmi e martor. Nici nu m-am gândit vreodată că eu mă voi mărita cu acest om. Îl luam la nunţi, pentru că avea staţie şi maşină, ca să-i mai ocup timpul după ce Ileana a murit, pentru că suferea cumplit. Mai ales că ei s-au iubit foarte mult. Când eram la Tel Aviv, Ileana îmi spunea: «Să dea Dumnezeu tuturor femeilor bărbat ca al meu!» şi avea dreptate, fiindcă este un sufletist. Dacă Dumnezeu mi-l scotea în cale de la început, n-aş fi avut atâtea necazuri. Ileana a murit în 1979, iar noi suntem împreună din 1981”.
Maria Ciobanu a trăit în anii ‘70 o frumoasă poveste de dragoste cu regretatul artist Ion Dolănescu, decedat pe 19 martie 2009. Relaţia lor a fost una cu năbădăi, iar în final s-au despărţit cu tam-tam şi nu şi-au mai vorbit 30 de ani. A reuşit să-i împace fiul lor, Ionuţ Dolănescu (46 ani), în anul 2004.
Cântăreaţa mai are două fete, Leontina şi Camelia, cu alţi doi parteneri de viaţă, cu care s-a iubit înainte de Ion Dolănescu. Pe Leontina a avut-o cu primul ei soţ, un bărbat din satul ei, care lucra ca tractorist. Acesta a murit în 1994. Camelia este rodul iubirii dintre Maria Ciobanu şi Florea Bur­nea, fost „fluieraş” al Ansamblului Ciocârlia. Căsnicia lor a durat șase ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.