utafUtiștii nu au timp să-și lingă rănile adânci deschise de înfrângerea umilitoare în fața Ripensiei, că sâmbătă dimineața (ora 11) se „ciocnesc” de una dintre formațiile cu pretenții din eșalonul secund. Eliminată și ea în mod surprinzător de Sănătatea Cluj, ASA Târgu Mureș vine la Arad să lupte pentru obiectivul primordial, iar pentru asta va ținti toate cele trei puncte. În condițiile în care întâlnesc o formație adunată peste noapte, total nepregătită și incompletă ca și posturi în teren, transilvănenii pornesc cu prima șansă.
Rămâne de văzut cum va reacționa și UTA, respectiv antrenorul ei, după eșecul dureros în fața unei divizionare a cincea. Eugen Trică spune că elevii săi trebuie să elimine greșelile personale, dar să conștientizeze mai mult că îmbracă tricoul Campioanei Provinciei. „Sâmbătă avem un meci foarte important, pe care sperăm să îl câştigăm. Rămâne, însă, de văzut cum vom reuşi să ne recuperăm jucătorii. În fotbalul din ziua de azi dacă nu poţi să alergi, nu faci mare lucru”, spunea Eugen Trică după disputa cu Ripensia. Oltean va fi suspendat după cartonașul roșu văzut miercuri, dar revine Alin Marcu. Rămâne de văzut și pe ce posturi va folosi Trică unii fotbaliști după „urecheala” lui Marțian și dacă „oficialii” arădenilor îi vor putea legitima la timp pe columbienii Ospina (accidentat deocamdată), Medina și Moreno.
Dincolo, mureșenii au cedat cu 4-5 după loviturile de departajare în fața Sănătății Cluj, specialist al Cupei României. Fundașul central Vârtic a fost eliminate și nu va evolua la Arad, cum și prezența lui Crețu este pusă sub semnul întrebării. Antrenorul Edi Iordănescu vrea să pornească de la evoluția și rezultatul bun din prima etapă (1-0 cu Metalul Reșița) și va readuce în iarbă „piesele” grele lăsate pe bancă în Cupă: Szilagy, Bumba sau Al. Dan. Cu UTA, „roș-albaștrii” s-au întâlnit de cinci ori din anul înfiinţării echipei, 2008. A şasea partidă, cea din etapa inaugurală a returului primului sezon nu s-a disputat, fiind câştigată cu 3-0 de FCM, pe atunci. În tur, mureşenii au smuls în extremis un 2-2 în faţa proaspetei retrogradate din Liga I. În ediţia următoare, mureşenii au remizat, 0-0 la Arad, au învins cu 3-1 în retur şi au promovat la final. Ediţia trecută a fost rândul arădenilor să ia 4 puncte în faţa retrogradatei. Au câştigat cu 2-0 în tur, au remizat tot fără gol pe Trans Sil, dar ambele echipe au rămas în eşalonul secund.
Formații probabile:
UTA: Horvath – Marcu, Țabără, Ardelean, G. Neagu – Popescu, Zaluschi – Firțulescu, Surgiu, Monac – Sălăjan.
ASA: Caparco – Homei, Patriche, Vârtic, Szilagyi – Cioinac, Al. Dan, Hanca, Buhuşi – Bumba, Buhăescu.

Recomandările redacției