icimProtagonistele ultimelor două decenii în baschetul feminin românesc, Univ.Goldiş ICIM Arad şi CSM Târgovişte, se înfruntă în această seară, la Arad. Este primul duel după finala din sezonul trecut, încheiată memorabil pentru arădence, cu titlul numărul 9. De atunci au trecut ceva mai bine de cinci luni, iar vara a fost teribilă pentru gruparea dâmboviţeană, nesigură de continuitate din cauza problemelor financiare. Până la urmă s-au făcut eforturi şi la Târgovişte s-a format o nouă echipă, condusă de pe banca tehnică de Dan Fleşeriu. Ex-arădeanca Stoenescu, Huţanu, plus americancele Green (ex-ICIM), Jones, Poole, Sanford şi Smith, dar şi unguroaica Hutlassa, formează nucleul de bază al CSM-ului.
Schimbări radicale în ambele echipe
Gruparea târgovişteană a început în forţă sezonul, cu două victorii la scor, cu Nova Vita şi cu SCM Craiova, dar şi o înfrângere ce atârnă greu, 50-61 la Alba Iulia, unde ICIM-ul s-a impus chiar acum trei zile, cu 67-64. De cealaltă parte, mecanismul gândit de portughezul Jose Araujo începe să funcţioneze tot mai bine. Alături de Brosovszky şi Milovanovic au apărut cinci jucătoare de peste Ocean, trei dintre ele, pivoţii Williams şi Broomfield şi extrema Engelman, remarcându-se deja în debut de sezon. Rhoads şi Cosby încearcă şi ele să ţină ritmul, iar Crăciun ar putea confirma şi ea. ICIM are trei victorii din tot atâtea meciuri, dar la fel ca şi în cazul târgoviştencelor, singurul joc de luat în seamă este cel cu Alba Iulia.
Brigadă feminină la derby
„Ne aşteaptă un nou meci greu, dar noi suntem aceiaşi ca şi în victoria de la Alba Iulia. Dacă vrem să câştigăm, şi vrem lucrul acesta, trebuie să muncim şi să rămânem concentraţi pe întreaga durată a partidei. Pot spune că Târgovişte este cam de acelaşi nivel cu Alba Iulia, doar cu un stil diferit. Nouă însă ne plac asemenea jocuri”, spune Araujo.
Univ.Goldiş ICIM – CSM Târgovişte se joacă astăzi, de la ora 18, la Sala Sporturilor „Victoria” (direct Digi Sport 3) şi contează pentru etapa a patra a Ligii Naţionale. Vor arbitra sibianca Fabiana Martinescu şi timişoreanca Gabriela Istvan, supervizate de comisarul Radu Vaida.

Recomandările redacției