sebisgrupLa începutul săptămânii trecute, staffuil tehnic al celor de la Național Sebiș era completat cu Marin Balint. Fostul fotbalist al „Bătrânei Doamne” revine în antrenorat după trei ani (precedenta echipă condusă a fost divizionara a patra, Viitorul Satu Nou) ca „secund” al divizionarei a treia din orașul de domiciliu. „Am avut contacte cu conducerea clubului și anul trecut, dar nu era timpul să mă întorc. Am revenit luna trecută din Italia, iar noul proiect de la Sebiș  m-a convins. De această dată, Naționalul are fotbaliști foarte buni, toți au bazele fotbalului și, pe deasupra, sunt și serioși și disciplinați. Au înțeles că se fac eforturi pentru un obiectiv important, iar ei răspund așa cum ar trebui. Calitatea lor, dar și cea a celorlați antrenori și mai ales a lui Mister, de la care ai mereu ce învăța, m-a convins să accept acest post”, ne-a mărturisit fostul fundaș.
Pe lângă cele câteva antrenamente la care a participat deja la Sebiș, Balint i-a văzut pe Coțan et. comp. meciul de la Pâncota, iar concluzia este următoarea: „Pe lângă derby-ul de vineri, am asistat și la meciul de sâmbătă, dintre Ineu și Cugir și am realizat că noi suntem favoriți la promovare. Și celelalte trei echipe sunt bune, au șansele lor, însă asta numai dacă ne punem singuri bețe în roate. Cu Baia Mare trebuie să câștigăm și totul va reintra în normal după patru meciuri fără victorie”. Fostul „textilist” se ocupă în special de pregătirea fundașilor la liderul seriei a V-a a eșalonului trei.
În altă ordine de idei, ieri, Balint a făcut parte din delegația Sebișului la… „Arena Ionuț Popa”. Jucătorii, antrenorii, dar și primarul Gheorghe Feieș au dorit să vizioneze înregistrarea derby-ului de la Pâncota, dar cum dvd-player-ul lui „Mister” era defect, totul a căzut.
În schimb, nu s-a sărit peste antrenamentul fizic și refacerea de la Gemi Sport. Ospitalier din fire, Ionuţ Popa, supervizorul antrenorilor de la Naţional Sebiș, şi-a luat în serios  şi rolul de bucătar şi sponsor al echipei, contribuind împreună cu Mihai Petcuţ la pregătirea unui prânz cu mici şi cârnaţi făcuţi pe grătarul bazei.

Recomandările redacției