lupasConsilierul municipal Marin Lupaş spune că primarul Gheorghe Falcă şi aghiotanţii lui continuă să mintă cu seninătate în problema cabinetelor pentru parlamentarii USL. Mai mult, cei din PD-L au tupeul de a vorbi în timp ce parlamentarii lor îşi desfă­şoară activitatea în vechile sedii, mai susţine Lupaş.
„Arădenii cunosc faptul că încă din iarnă primarul Gheorghe Falcă refuză cu obstinaţie să permită includerea pe ordinea de zi a şedin­ţelor Consiliului Local a proiectului de hotărâre privind atribuirea sediilor pentru cabinetele parlamentarilor USL. În luna ianuarie a re­- fuzat chiar şi propunerea apara­tului Primăriei de a introduce pe ordinea de zi un astfel de proiect de hotărâre, aşa cum s-a făcut de fiecare dată după alegerile parlamentare. Este o mare minciună faptul că noi, consilierii USL, blo­căm atribuirea sediilor pentru cabinete mai ales că cei din PD-L ştiu foarte bine că parlamentarii lor stau în continuare în vechile sedii în baza unor contracte valabile doar până la sfârşitul mandatului trecut. În ciuda simpatiilor declarate pentru valorile «de dreapta», primarul Gheorghe Falcă vrea să demonstreze arădenilor că nu-i pasă de nimic, de nicio lege, de nicio obligaţie legală a sa, atunci când vine vorba să încurce acti­vitatea adversarilor politici”, declară consilierul municipal USL, Marin Lupaş.
Marin Lupaş mai arată că depu­taţii Dorel Căprar şi Flavius Măduţa au dorit doar să atragă atenţia asupra problemei atitudinii primarului Falcă în privinţa cabinetelor parlamentare.
„Ei au vrut să arate că pe Gheor­ghe Falcă îl caracterizează două lucruri: răutatea şi faptul că de obicei nu spune adevărul, însuşiri care ies la suprafaţă cum nu se poate mai bine în acest caz. Din poziţia mea de secretar executiv al PSD Arad pot spune că cei doi deputaţi şi-au amenajat spaţii pentru audienţe la sediul PSD încă din prima săptămână de mandat şi se întâlnesc acolo în fiecare săptămână cu zeci de oameni care vin la ei cu diferite probleme, având audienţe în cel puţin două zile din săptămână. Amenajarea unor sedii propice pentru cabinetele parlamentare ar fi un semn de respect faţă de cetăţeni, dar se pare că primarul Falcă crede că numai arădenii care calcă pragul parlamentarilor PD-L trebuie să să fie primiţi în condiţii potrivite. Discuţiile dintre cei doi parlamentari şi cetă­ţenii care vin la ei pot avea loc foarte bine şi la sediul PSD, însă activitatea de partid este diferită de cea parlamentară şi de aceea este bine ca ele să se desfăşoare în spaţii diferite”, a mai arătat Marin Lupaş.

Recomandările redacției