„Maris fest“ – pregătiri intrate în linie dreaptă

0
715

afis Maris FestOrganizatorii evenimentului Maris Fest, programat în zilele de 7 şi 8 august, la Bulci (comuna Bata) au declarat că s-a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte punerea la punct a ultimelor detalii ale festivalului folk-rock de lângă Castelul Mocioni. Lista celor care vor urca pe scenă a fost completată cu Hidro Grup 8, format din veteranii perioadei de efervescenţă pop-rock a Aradului, Vizi Imre, care promite un show de zile mari şi formația rock Fantazia, de la Palatul Copiilor din Arad, care a câștigat recent trofeul Con­cursului Național de Interpre­tare vocal-instrumentală „Muz­- ritm”, de la Vatra Dornei.
Capetele de afiş sunt Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers şi Adrian Ivaniţchi. Alături de ei, pe scena de la Bulci vor mai urca Didina Curea, Cristi Buică, Nelu Pitic, Daniel Julean şi Trupa de Serviciu, Corso, Nova Band, Old Lady’s Band, Felix Alin Bejan, Vasile Gondoci şi Grupul Ama.
Trebuie spus că festivalul de la Bulci este făcut cu un buget restrâns, dar cu multă dăruire şi ajutor de la prieteni, cum sublinia și Ionel Costin, unul dintre organizatori: „abia avem puţin peste 2.000 de euro pentru acest eveniment, la fel ca şi anul trecut. Prin comparaţie, festivalul folk de la Gărâna a avut anul trecut un buget de 15.000 de euro. Cu toate acestea ne încăpăţânăm să ducem acest festival mai departe”.
Ladislau Heleport, viceprimarul comunei Bata și unul din inițiatori a spus că la Bulci se fac ultimele pregătiri pentru a-i primi pe participanţi. „Locul a fost amenajat şi sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să stea la corturi sau rulote şi să asculte muzică bună. Camparea şi parcarea sunt gratuite, la fel ca şi intrarea la festival”.
Festivalul este sprijinit de Consiliul Judeţean Arad, prin Centru Cultural Judeţean, şi Primăria Comunei Bata.
Anul acesta, la festival  şi-au anunţat prezenţa inclusiv tineri din Franţa, Canada şi chiar Australia.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.