Nicio surpriză la Gala Tenisului Românesc. Cea mai bună jucătoare a lumii, Simona Halep, a fost desemnată jucatoarea anului. Cu două finale ATP, dintre care una de pus în ramă, cu Roger Federer, arădeanul Marius Copil – legitimat până în primăvara acestui an la CS Municipal Arad – nu putea rata premiul pentru tenismenul anului.
„Trebuie să facem treabă şi mai bună la Fed Cup în anul care vine şi la Jocurile Olimpice. E un vis mare, dar trebuie să îndrăznim să visăm”, a spus Simona Halep. „Sper să am un an mai bun decât acesta şi să vină şi la mine primul titlu. Felicitări, Simona, ce faci tu pentru tenisul românesc este incredibil. Te felicit şi multă baftă anul viitor să mai aduci unul-două Grand Slamuri. Pun puţină presiune”, a spus Copil, care activează acum la CSM București.
Sportiva anului la dublu a fost desemnată Irina Begu, în timp ce la masculin, câştigător a fost declarat Horia Tecău. Premiul pentru cea mai spectaculoasă ascensiune
i-a fost înmânat Mihaelei Buzărnescu. „Nu contează cât de greu îţi este. Dacă tu mai crezi şi ai persoanele potrivite alături de tine în momentele foarte grele, atunci vei fi ajutat şi vei reuşi. Niciodată nu trebuie să cedezi”, a spus Miki.
Evenimentul a avut loc într-un club din Bucureşti.

Recomandările redacției