trimitere 2Marius Copil face parte din efectivul României care înfruntă Olanda în Cupa Davis începând de vineri și până duminică, la Brașov. Tenismanul arădean speră să fie apt sută la sută până la ora confruntării, el suferind o accidentare ce l-a forțat să se retragă de la turneul din Guadelupa.
„Încă mai simt dureri, mai ales seara când stau în pat şi sunt relaxat, dar cu siguranţă până la meci va fi bine. Acum sunt la 85 la sută din ce pot, dar mai am câteva zile să fiu apt sută la sută. Am încredere în acest lucru”, a transmis Copil (locul 144 ATP).
Repus în drepturi de George Cosac, noul șef al FR Tenis, Andrei Pavel i-a mai chemat în efectivul tricolor pe Victor Hănescu, Adrian Ungur și Horia Tecău. În cazul lui Hănescu, e vorba de o revenire. Cel mai bine clasat român în topul ATP (locul 57) avusese conflicte cu Ciprian Porumb, fostul selecționer, dar și cu Ruxandra Dragomir, fosta șefă a Federației. „Sunt foarte fericit să fiu din nou în echipă. Au fost unii care au încercat să facă să rămân pe bară, dar uite că acum sunt aici şi reprezint România. Sunt foarte fericit. Nu am venit aici pentru bani şi nu s-a pus problema nici atunci. De altfel, banii pe care îi voi primi pentru această participare îi voi dona juniorilor români, pentru că, în mod cert au mare nevoie. Legat de meciul cu Olanda, pot spune că va fi un meci greu, vom întâlni jucători de top, dar nu ne lăsăm intimidaţi de acest lucru. Vom da ce e mai bun, chiar dacă pe hârtie ei sunt favoriţi. Noi ne vom juca şansa şi vom spera la rezultat pozitiv în fiecare meci. Promit că voi da tot ce am mai bun în teren şi sunt sigur că la fel vor face toţi jucătorii. Nu ne temem de ei, vom intra încrezători în forţele noastre”, a declarat Victor Hănescu.
Adrian Ungur (locul 111 ATP), jucător obişnuit mai mult cu zgura, a spus că suprafaţa nu îl avantajează foarte tare, dar mai are două zile de antrenamente pentru a se acomoda: „Este adevărat, suprafaţa nu mă avantajează foarte tare, eu joc mai bine pe zgură, însă, ce să facem dacă cei de la ITF nu au fost de acord cu zgura propusă de organizatori. Mă voi acomoda până vineri, nu cred că va fi aceasta o mare problemă”.
La rândul său, Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu) a afirmat că este convins că Olanda va aborda meciul de dublu cu Robin Haase şi Jean Julien Rojer, dar că indiferent cu cine va face el cuplu, nu se vor lăsa intimidaţi de valoarea adversarilor. „Chiar cred că Rojer rămâne favoritul olandezilor la dublu, mai ales că este în mare formă acum. În mod cert va face echipă cu Haase, un alt tenisman de valoare. Nu ne vom speria însă, noi ne vom face jocul şi cred că totul este posibil în teren. Vom avea publicul de partea noastră şi va conta şi acest aspect pentru noi”, a precizat Tecău.
Partida România – Olanda contează pentru turul doi al Grupei I, zona euro-africană și se va disputa în perioada 5-7 aprilie, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

Recomandările redacției