copilMarius Copil, locul 144 ATP, a acces pentru prima oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu Masters. Dacă la Indian Wells nu a prins un loc pe tabloul de calificări, la turneul de la Miami, dotat cu premii în valoare de 4.195.765 de dolari, tenismanul de la CSM Arad a dat lovitura.
În primul tur al calificărilor, a trecut de belgianul Steve Darcis, locul 105 mondial, pe care l-a învins cu 6-2, 6-3, iar în meciul decisiv, Copil a trecut, tot în două seturi, de neamţul Jann Struff, 7-5, 6-4. Tenismanul arădean a mai jucat calificări la patru turnee masters în ultimii ani, dar niciodată nu a reuşit să intre pe tabloul principal.
Copil, care şi-a asigurat aproximativ 10.000 de dolari pentru această performanţă, îl va întâlni astăzi pe francezul Guillaume Rufin.
Între timp, tenismanul arădean a absolvit cursul susţinut de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti la Miami, sub numele de ATP University, acolo unde a fost coleg cu mai mulţi jucători de perspectivă din circuitul profesio­nist.

Recomandările redacției