copilTenismenul Marius Copil, locul 144 ATP, l-a învins, marţi, cu scorul de 7-6 (2), 6-2, pe belgianul Kimmer Coppejans, locul 619 ATP, beneficiar al unui wild card, şi s-a calificat în turul doi al turneului challenger cu premii de 100.000 de dolari de la Le Gosier (Guadelupa).
Copil şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 1.720 de dolari şi 9 puncte ATP. În turul secund, arădeanul îl va avea ca adversar pe câştigătorul partidei dintre cehul Lukas Rosol, locul 64 ATP, al doilea favorit al competiţiei şi Roman Borvanov din Republica Moldova, locul 487 ATP, jucător venit din calificări.
În aprilie e la Brașov!
Marius Copil a fost anunțat de Andrei Pavel că face parte din lotul României pentru meciul cu Olanda din Cupa Davis care contează pentru turul II al Zonei Euro-Africane. George Cosac, noul președinte al Federației Române de Tenis, a precizat că întâlnirea are loc la Brașov, iar Pavel i-a mai convocat pe Victor Hănescu, Horia Tecău și Adrian Ungur. Întâlnirea cu cei din Țara Lalelelor e programată în perioada 5-7 aprilie.
„Este adevărat că Olanda porneşte cu prima şansă, dar băieţii sunt capabili de o surpriză. Meciul se va juca şi depinde de foarte mulţi factori rezultatul final. Jucăm acasă şi vom avea publicul de partea noastră, iar la Braşov jucătorii sunt foarte iubiţi, mai ales că trei dintre ei, Victor Hănescu, Horia Tecău şi Adrian Ungur, sunt legitimaţi la Dinamo Braşov şi este un aspect care contează”, a explicat fostul jucător.

Recomandările redacției