Președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 26 noiembrie, 12 decrete de numire a mai multor diplomați în rolul de ambasadori ai României.

Astfel, prin decret, a fost desemnat și Marius-Gabriel Lazurca în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, cu reședința la Ciudad de Mexico.

Marius Lazurca s-a născut la Timișoara în 15 martie 1971. Este căsătorit cu Mirela, de formație medic, împreună cu care are șase copii.

După studii de filologie începute în orașul natal, ambasadorul Lazurca și-a continuat studiile în Franța, la École normale supérieure și Universitatea Paris IV-Sorbona, al cărei doctor în istorie-antropologie devine în anul 2003.  A intrat în viața profesională ca angajat al Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara, unde predă începând cu 1997. A publicat mai multe cărți și studii în română, franceză și engleză în domeniile literaturii comparate și antropologiei istorice.

Și-a început cariera diplomatică în 2006, ca ambasador pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta. Între 2010 și 2016 a fost ambasador în Republica Moldova. În 6 iulie 2016, Klaus Iohannis, Președintele României, l-a desemnat drept ambasador al României la Budapesta.

Recomandările redacției