Marius Petruse, sportivul de top al Universităţii Aurel Vlaicu

0
352

gimnastMarius Petruse, devenit recent campion mondial la gimnastică aerobică în proba de pereche mixtă, alături de Bianca Becze, a fost vineri oaspetele de seamă al Universităţii Aurel Vlaicu. Performerul Clubului Sportiv Universitar a susţinut o conferinţă de presă, fiind felicitat de preşedintele universităţii arădene, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ. Petruse a fost însoţit de preşedintele CSU Arad, Ovidiu Şerban şi de antrenoarea sa, Ramona Haidu. „Îl felicit pe Ovidiu Şerban, îl preţuiesc mult şi e prima dată când am prilejul să vă mărturisesc asta. Un mare merit îl are antre­noarea, care lucrează foate bine de la cei mai mici până la campioni mondiali. Este o performanţă excepţio­nală pentru Marius Petruse, dar şi pentru clubul nostru”, a spus Lizica Mihuţ.
Marius Petruse s-a declarat foarte mulţumit de rezultatele obţinute la Mondialul din Cancun (Mexic) şi speră ca pe viitor gimnasta aerobică să fie inclusă în rândul sporturilor olimpice: „În Mexic au participat sportivi din 42 de ţări, au fost prezente toate puterile gimnasticii aerobice, iar toată lumea a venit foarte bine pregătită. Eu cu Bianca ne înţelegem şi ne completăm bine, am câştigat aproape detaşat proba noastră. Regret că aerobicul nu este încă sport olimpic, dar sper ca odată cu progresul făcut să fim primiţi şi noi în această familie”, a spus, printre altele, Petruse. Omul din spatele performanţelor gimnastului arădean este Ramona Haidu, care de la vârsta de 8 ani îl antrenează pe Marius Petruse:
„L-am crescut şi format, iar munca mea ţine de tehnică şi morală. Numai Marius ştie prin ce greutăţi a trecut până să ajungă la aceste rezultate, nu e deloc uşor să te menţii la acest nivel la seniori. Dar sportivi ca şi el continuă pentru că le place”, a spus Ramona Haidu. În altă ordine de idei, secţia de aerobic are în rândurile sale un nou gimnast, transferat de la Cetate Deva. Gabriel Bocşer are 19 ani, şi-a încheiat junioratul, iar din toamnă va concura pentru clubul arădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.