Mai sunt șase zile până la primul antrenament al echipei fanion a Aradului în vederea pregătirii noului campionat al ligii secunde. La această oră, nu există nicio certitudine la nivel de lot pentru simplul fapt că bugetul de salarii pentru stagiunea 2018-2019 este în aer.
Toată suflarea utistă, inclusiv actuala conducere administrativă a clubului arădean, se uită în direcția lui Marius Stan. Cel puțin la nivel declarativ, experimentatul om de fotbal și-a asumat rolul managerului, iar fișa postului, așa cum e făcută ea azi în curtea grupării „roș-albe”, prevede și asigurarea fondurilor private lângă cele ale Primăriei. „O să rezolvăm și acest aspect. Banii vor apărea, dar nu din senin. Nu am finalizat analiza mea pe plan local, trebuie văzut care e și sprijinul arădenilor cu potență financiară pentru UTA. Eu am purtat diverse discuții la București, rămân optimist, dar, repet, trebuie văzut care vor fi exact și raporturile clare cu actuala conducere a clubului și mediul de afaceri arădean. Dacă simt că nu sunt dorit sau că direcția în care mi-aș dori să merg eu nu e îmbrățișată, nu sunt genul de om care să stea prea mult de gânduri, să țin ca orbul de bâtă de proiectul meu. La partea de achiziții se poate lucra deja, chiar și fără parafarea colaborării mele oficiale cu UTA. Am spus deja că o să ajut dezinteresat clubul pentru a pune la dispoziția antrenorilor un lot de jucători puternic”, ne-a mărturisit fostul președinte al campioanei din 2011, Oțelul Galați.
Pe de altă parte, Stan e mulțumit de forfota de la arena „Motorul”. „Din ceea ce mi-a comunicat asociatul meu, domnul Marian Costea, care a rămas la Arad, lucrurile se mișcă la stadion. La gazon nu se lucrează încă cu toată forța deoarece se așteaptă montarea stâlpilor de nocturnă, dar, din câte am înțeles, operațiunea se va încheia la finalul săptămânii viitoare. Apoi, se vor face ultimele retușuri la concasare, iar firma din Galați poate să-și intre în atribuții. Am discutat și cu un reprezentant al firmei ce montează gazonul artificial și mi-a spus că, în mod normal, în trei săptămâni totul va fi gata. E foarte important ca UTA să înceapă noul sezon la Arad”, a adăugat Stan, care e așteptat la Arad pe parcursul zilei de miercuri.

Recomandările redacției