Consilierul judeţean PSD Ma­rius Sulincean remarcă  „tentativa de victimizare de care dau dovadă reprezentanţii PNL Arad“. Aceştia se plâng că social democraţii le-ar fi vandalizat afişele electorale, plasate prin judeţ.
„PNL Arad va plânge amarnic la iarnă, atunci când va pierde alegerile generale, iar Gheorghe Falcă se va trezi fără niciun argument în faţa condu­cerii centrale a propriului partid. Încercarea penibilă de a face campanie electorală la limita legii, prin afişarea ca pe o tara­bă de circ a chipurilor «frunta­şilor liberali», produce de fapt efectul invers. PNL Arad nu mai există la ora actuală, el a fost absorbit de către camarila lui Gheorghe Falcă şi se identifică aproape în întregime cu structurile PDL. Astfel, faraonul şi ortacii nu fac prin acest gest decât să reamintească cetăţenilor că ei reprezintă gaşca care în cârdăşie cu un preşedinte nedemn şi un premier microscopic au închis spitale, au tăiat pensii şi salarii, umilind cu ci­nism populaţia României. Din start însă precizez că PSD nu se ocupă şi nu s-a ocupat de campanii agresive, distructive sau de altă natură care ar putea aduce vreo lezare legalităţii, demnităţii comportamentale sau jocului politic onest.
Pe de altă parte şi-a pus cineva întrebarea cât a costat acest panotaj gigantic? Din banii cui a fost executat? Sponsori de campanie, oameni de afaceri care tremură la comanda prima­rului şi se grăbesc să-l servească pentru a nu se lovi de mânia şi intimidările sale. De fapt practicile uzuale pe care mafia portocalie le utilizează în mod cu­- rent cu firme şi firmuliţe clientelare care gravitează în jurul afacerilor grase cu Statul pe care le oferă ca recompensă li­derii PNL.  Asta este «şcoala Traian Băsescu», pe care toţi băieţii deştepţi ce au lucrat două decenii la Stat o au deja în sânge. Este suficient să se veri­fice declaraţiile de avere şi interese care de altfel sunt pu­- blice. Au avut noroc în afaceri, mariaje şi tranzacţii, de aceea stau cu burta pe un sac de bani, terenuri, clădiri şi alte valori, do­bândite, evident, prin conjuncturi de hazard, în timp ce popu­- laţia sărăcea pe zi ce trece sub rânjetul sardonic a lui Emil Boc.
Cât despre practica ampla­sării acestor panouri, scopul este unul strict electoral, o nouă şmecherie publicitară imaginată de Falcă pentru a-şi alimenta cultul personalităţii, locotenenţii reprezentând doar simple accesorii decorative. O mostră a festivismului exacerbat de care dă dovadă zi de zi şi care s-a accentuat cu trecerea anilor. PSD Arad a atras atenţia în mod constant şi repetat în momentul în care unele dintre aceste campanii exhibiţioniste de imagine s-au făcut pe fonduri publice şi în mod sigur nu vom lăsa să treacă cu vederea niciuna fără a-i informa pe cetăţeni ce se întîmplă cu banii lor”, afirmă consilierul judeţean Marius Sulincean.
(G.C.)

Recomandările redacției