Marius Şumudică a fost suspendat, luni seară, pe o perioadă de 6 luni competiţionale şi amendat cu 100.000 de lei după ce a fost prins pariind între 500 şi 900 de euro pe meciuri din Liga 1, Champions League, Europa League şi partide ale reprezentativelor U-17 şi U-19 ale României.
Situația în care s-a trezt  i-ar putea aduce şi demiterea de la Astra. Şumudică va reveni abia la finalul lunii octombrie, în cazul în care nu-i va fi redusă pedeapsa la recurs. Cele şase luni se aplică numai în perioada competiţională.
Într-o declaraţie oferită postului TV Dolce Sport, Claudiu Popa, avocatul lui Şumudică, a lăsat să se înţeleagă că poate fi vorba de un viciu de procedură în cazul tehnicianului, în condiţiile în care, spune el în anunţarea deciziei, Comisia de Disciplină face trimi­tere la un pasaj din regulament care nu există. Acesta pune presiune pe comisiile FRF precizând că, conform regulamentului, acestea trebuie să se mişte extrem de rapid astfel încât recursul să poată fi judecat până la primul meci oficial pe care Astra îl are programat sâmbătă.
„În încadrare s-a făcut o greşeală materială. Trimiterea lor nu are nicio legătură nici cu sesizarea făcută de FRF, nici cu soluţia. Mai departe, aliniatul 2 nici nu există. Asta-i una dintre apărările mele pe fond. În rest, să vedem motivarea, care trebuie să vina foarte repede. Recursul trebuie să se judece până la următorul meci în situaţia antrenorului suspendat (n.r. – sâmbătă)”, a explicat Claudiu Popa pentru Dolce Sport.

Recomandările redacției