Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a elogiat activitatea fostului ambasador american la Bucuresti, Mark Gitenstein, si a apreciat ca aceasta a ajutat Guvernul Romaniei sa treaca peste o perioada foarte dificila.

Joe Biden a reamintit ca Mark Gitenstein i-a fost „prieten, sfatuitor si confident timp de 40 ani” si a trebuit sa-l convinga sa accepte o functie de ambasador.

Vicepresedintele SUA a apreciat si implicarea sotiei fostului ambasador, Libby Gitenstein, in viata comunitatii romanesti si sprijinul acordat oamenilor care au nevoie de ajutor.

„Multumesc ca ne-ai ajutat sa construim o relatie mult mai puternica cu o tara care ramane importanta pentru noi, multumesc ca ai ajutat, sincer vorbind, Guvernul roman sa treaca peste o perioada foarte dificila (…) Felicitari prietene, multumesc pentru tot ce ai facut”, a spus Joe Biden, in cadrul unei ceremonii care a avut loc recent, la Washington.

La randul sau, Mark Gitenstein a reiterat faptul ca a fost „un adevarat privilegiu” sa fie ambasador in Romania, tara natala a tatalui sau. „Am vazut in fiecare roman cate ceva din tatal meu: inteligenta, umorul, creativitatea, dragostea pentru America si impartasirea acelorasi valori”, a marturisit diplomatul.

„Intentionez sa raman implicat in continuare, in special in ceea ce priveste Romania”, a mai spus Mark Gitenstein, care a parasit postul de la Bucuresti la 14 decembrie 2012.

Recomandările redacției