Naționala neerlandeză s-a aflat la aproximativ 10 minute de calificarea matematică la Campionatul Mondial. Cum Norvegia se împiedicase mai devreme (0-0 pe teren propriu cu Letonia), o victorie consfințea prezența trupei lui Van Gaal la turneul final. Și lucrurile mergeau în direcția așteptată de fanii „portocalei mecanice“, deoarece echipa lor conducea cu 2-0 la intrarea în ultimele 10 minute prin dubla lui Depay. Doar că în acel moment a intrat în scenă spiritul de luptă al muntenegrenilor care au reușut să încrie în minutele 82 și 86, prin Vukotic și Vujnovic, realizând astfel un rezultat de prestigiu și câștigând un punct care pe ei nu-i ajută cu nimic însă ține în viață speranțele de calificare ale norvegienilor și ale turcilor.

La gazde, fundașii laterali au fost proveniți din campionatul României: Marko Vukcevic de la UTA și Risto Radunovic de la FCSB. Spre deosebire de colegul său din banda stângă, mult mai implicat în fazele ofensive și care a și oferit centrarea pentru golul de 2-2, Vukcevic n-a urcat atât de des (a avut totuși o centrare foarte bună în prima repriză, care se putea transforma în pasă decisivă dacă adresantul Djurdjevic n-ar fi reluat peste poartă) însă și-a făcut foarte bine treaba în defensivă. Jucătorul Bătrânei Doamne l-a avut adversar direct pe Danjuma, jucător cu 11 goluri la activ pentru Villareal în acest sezon (inclusiv două în Champions League), pe care l-a blocat de câteva ori în tentativa acestuia de a-l depăși cu mingea la picior. Singura dată când neerlandezul a scăpat din marcaj a fost la o centrare de pe partea opusă a lui Malen, când Vukcevic a stat prea departe de adversarul său, acesta a țâșnit în mijlocul careului dar a tras pe lângă poartă. În repriza secundă, pus în gardă de calitățile adversarului său, Danjuma n-a mai încercat să-l dribleze pe Vukcevic, preferând să redistribuie baloanele ajunse în zona lui, asta și pentru că fundașul dreapta a preferat să nu stea lipit de el expunându-se astfel plecării explozive de pe loc a jucătorului lui Villareal.

În alte meciuri jucate aseară, Franța și Belgia și-au asigurat matematic calificarea la Campionatul Mondial, învingând cu 8-0 pe Kazakhstan respectiv cu 3-1 pe Estonia. Iată și rezultatele complete:

  • Belgia – Estonia 3-1
  • Norvegia – Letonia 0-0
  • Muntenegru – Țările de Jos 2-0
  • Turcia – Gibraltar 6-0
  • Bosnia și Herțegovina – Finlanda 1-3
  • Franța – Kazakhstan 8-0

Recomandările redacției