Marțian a semnat actele de preluare a UTA-ei: „Este un pas înainte în viaţa mea”

0
318

utamartiangioCei doi finanțatori ai „Bătrânei Doamne” au ajuns în sfârșit la o înțelegere privind viitorul echipei fanion. Adrian Marțian a devenit oficial șeful UTA-ei odată ce i-au fost cedate oficial 80% din acțiuni, dar și creanțele deținute de Giovanni Catanzariti. Actele s-au semnat vineri dimineață, în jurul orei 5, la notarul Scântee, la timp pentru ca fostul președinte al „textiliștilor” să prindă avionul pentru Italia.
Marțian a rămas în orașul nostru pentru a încerca să pună pe roate echipa în vederea noului sezon, iar sâmbătă s-a deplasat la Dej pentru a-și înmormânta mama. După antrenamentul de vineri dimineață, jucătorii au trecut pe rând pe la birouri pentru o discuție față în față cu noul șef al arădenilor, care și-a și ales antrenorul. Inițial, era vorba ca Alin Artimon să preia „corabia”, însă, până la urmă, s-a apelat la serviciile lui Eugen Trică. Fostul tehnician al lui CFR Cluj a ajuns vineri seară în orașul nostru pentru a-și începe treaba în vederea debutului în campionat, ce va avea loc sâmbătă la Oradea.
De ce a fost nevoie și de o trecere a creanțelor lui Catanzariti la Marțian? După cum vă spuneam și joi, prietenul lui Mutu va alege și el calea insolvenței, dosarul urmând a fi depus la Instanță chiar mâine. Peste alte 3-4 zile, odată ce va fi deschisă acțiunea, orice datorii din urmă a UTA-ei vor fi înghețate. Între timp, va fi stabilit și planul de reorganizare, respectiv să se fixeze termenele de plată a datoriilor către jucători, angajați, terți și Stat. De toate acestea s-ar putea ocupa Iulian Zaharia, avocatul lui Giovanni Catanzariti care a acceptat să rămână în mijlocul evenimentelor ca un garant al bunului mers al acestora.
„Ceea ce am realizat în ultima săptămână este o reuşită, la care şi-au adus aportul şi domnii avocaţi Dan Idita şi Iulian Zaharia (n.n. prezenţi şi ei la întâlnirea cu presa de  vineri), ambii cu o contribuţie importantă în decizia de a putea să preiau tot ce ţine de clubul UTA. Din păcate au fost şi sacrificii, iar decesul mamei mele este un moment greu. Este un pas înainte în viaţa mea, cu toate că, sincer, am simţit şi am văzut că nu sunt dorit aici. Dar eu sunt un luptător şi niciodată nu o să renunţ, când îmi pun ceva în cap, vreau să realizez, iar de cele mai multe ori am reuşit. Oamenii puternici merg întotdeauna înainte, puţini au curajul şi ambiţia asta, iar eu mă consider unul dintre aceştia. Admi­nistrator este deocamdată tot Gio, am dorit să facem ceva în acest sens dar nu s-a putut, o să mai discutăm această problemă săptămâna viitoare. Ne gândim la toate posibi­lităţile de a continua, şi insolvenţa este o soluţie. Tot ce a fost până acum este un subiect închis, important este ce se întâmplă de azi încolo, să dovedim că suntem puternici şi putem să mergem înainte. Le spun cu sufletul deschis la toţi cei care iubesc UTA, să fie alături de echipă şi să aibă încredere în mine, pentru că nu am venit aici să distrug acest club ci din contră, să fac tot ce e mai bine. Ne dorim să facem performanţă, nu doar din vorbe”, a punctat noul șef al „texti­liștilor”.
Rămâne, însă, de văzut dacă Marțian se va ocupa cu adevărat (adică va avea banii necesari) pentru a susține activitatea clubului pe termen scurt și mediu. Pe de altă parte, nu e târziu ca UTA să treacă în mâna oricărei societăți comerciale sau om de afaceri interesat cu condiția de a-i înapoia lui Marțian cu suma creditată (250 de mii de euro) chiar și în câteva rate fixe. Sau pretențiile dejeanului s-ar putea diminua în cazul avansul ar fi mai consistent. Deocamdată însă nimeni nu mai e interesat de preluarea celei mai titrate echipe din Provincie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.