utareun1 martiannou apostu1Trebuia să fie o zi a clarificărilor, sau cel puțin una a pașilor în față în Calea Aurel Vlaicu, însă nimic nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, șase dintre fotbaliști, dintre care patru au terminat anul titulari la UTA, și-au cerut dezlegările pe motiv că nu mai au încredere în Adrian Marțian. Și e de la sine înțeles de ce. În loc să fie mai maleabil cu niște fotbaliști plătiți o singură lună din cinci și atunci cu 75% din salariu, dejeanul a acționat pe picior de forță și, fără să le spună nimic concret des­pre restanțe utiștilor, le-a dat liber să plece celor care nu se mai simt bine cu el la timonă. Restul își vor lua o parte din bani doar după ce noul antrenor va face trierea. Nici restul angajaților nu o duc mai bine, în sensul că ar mai trebui să aștepte și ei cel puțin o săptămână până ce-și vor lua cele 4-5 salarii restante a câte 7-800 de lei fiecare.
Cel mai constant utist nu se uită înapoi
La ora 15 fix, Adrian Marțian și aghiotanții săi, Dorin Micșa și Cătălin Barbu au intrat în sala de mese unde îi așteptau toți fotbaliștii care mai au contract cu „Bătrâna Doamnă”. Toți așteptau vești concrete despre data de salariu, dar, în schimb, pseudo-patronul le-a comunicat celor care nu mai doresc să lucreze cu el sunt liberi să plece. Au părăsit sala fundașii Florin Ardelean și Ionel Țabără, mijlocașii Ovidiu Popescu, Dragoș Firțulescu și Robert Dumitru, dar și atacantul Dacian Bîrză, care au revenit ceva mai tâzriu la birouri pentru        a-și lua actele. Reșițeanul Popescu, împrumutat de la Școala de Fotbal Marcel Băban a fost cel mai constant utist în campania de toamnă, evoluând în toate meciurile și atrăgând deja atenția multor grupări din primele două eșaloane. Dar, cu siguranță, și Ardelean, Firțulescu și Bîrză își pot găsi un contract cel puțin în Liga a II-a. „Sunt ferm pe poziții. Am spus că nu mai pot lucra cu Adrian Marțian și așa va fi. Îmi pare rău de colegi și suporteri, dar nu-l mai pot suporta pe acest om”, ne-a declarat Firțulescu, care este curtat de Universitatea Craiova.
Clarificări cu Apostu:
„Să se termine acest circ,
indiferent de finalitate!”
După două luni în care și-au dat doar replici în presă, Adrian Marțian și Bogdan Apostu au dat în sfârșit nas în nas, prilej pentru a-și regla conturile. Dejeanul nu a avut curaj să-i mai spună atacantului că nu mai are nevoie de serviciile lui așa cum o făcuse prin declarații în ziare, spunându-i doar că, atât el, cât și restul fotbaliștilor, vor trece prin „sita” lui Adrian Falub până să se considere utiști cel puțin până în vară. În schimb, Apostu i-a transmis lui Marțian că nu a avut motive să-l acuze de deturnare de fonduri, după ce tot el făcuse rost de aproximativ 700 de milioane de lei vechi pentru a menține clubul în viață în luna noiembrie. „Am deschis eu subiectul, fiindcă nu am nimic de ascuns. Eu zic că am clarificat totul și am închis defintiv subiectul cu această discuție față în față cu domnul Marțian, purtată în prezența întregii echipe. Poate și dânsul a recunoscut că a greșit, poate cu toții greșim, mai departe contează doar cine asigură continuitatea la UTA”, a spus experimentatul „vârf”. Și tot Apostu a vorbit des­pre prioritatea numărul unu în Calea Aurel Vlaicu: „Nu cred că e cineva care vrea răul clubului, dar cert este că în situația în care suntem e nevoie de finanțare urgentă. Altfel, lucrurile nu vor sta tocmai bine. În rest, e dreptul fiecăruia să aleagă ce face mai departe. Ni s-a condiționat achitarea restanțelor de plecarea domnului Trică, dar și de evaluarea noului antrenor. E o situație ingrată. Personal, mi-aș dori să se termine acest circ cât mai repede, indiferent care va fi finalitatea. Contează mai puțin în acest moment Apostu, Marțian sau Neagu, ci ca UTA să meargă mai departe”. În fine, mai în glumă mai în serios, Adrian Marțian i-a propus lui Apostu să devină director de marketing, dar: „A fost și o astfel de discuție, dar domnul Marțian a spus multe… Vom vedea ce se va întâmpla. Cert este că eu sunt fotbalist încă și-mi propun să-mi fac meseria încă câțiva ani de acum încolo. Mai am destule de spus în fotbal”.
Trică nu pleacă: „Sunt antrenorul UTA-ei”
Marțian spune că tot ce-l interesează este să fie liniște pentru ca echipa să se salveze de la retrogradare. El a anunțat că antrenamentul de marți va fi condus de noul antrenor Adrian Falub, dar până aseară, la ora 19, acesta din urmă nu-și dăduse acceptul pentru a reveni la Arad. Fostul fundaș a spus clar și răspicat că până Marțian nu rezolvă o parte din pro­bleme, ceea ce înseamnă refinațarea clubului, nu o va prelua din nou pe UTA. În schimb, Eugen Trică rămâne pe poziții și se prezintă și astăzi la muncă. „Se știe că eu sunt vechiul și noul antrenor. Am un litigiu pe rol la Federație, care, până ce nu se va soluționa în vreun fel, sunt dator să mă prezint la lucru. Sunt profesionist, vreau să-i antrenez pe băieți, care, altfel, marți, la ora 15 nu vor avea cu cine să se pregătească”, a precizat olteanul. Luni, la ora 10, Trică și colaboratorii săi au avut programată reunirea lor, la care au parti­cipat aproape toți componenții lotului, mai puțin Oltean, Monac și Gornic.
Suporterii retrag drepturile federative
La rândul lor, fanii s-au asigurat că Marțian i-a mințit din  nou, iar data de 20 ianuarie fixată de comun acord pentru  alimentarea contului de insolvență nu a însemnat nimic. Dejeanul a amânat din nou plățile, inclusiv către angajații clubului, ceea ce a pus capăt răbdării suporte­rilor.
„La cerința avocaților, i-am dat termen domnului Adrian Marțian ziua de luni, 20 ianuarie, pentru a reîncepe finanțarea clubului UTA. Acest termen nu a fost respectat și, probabil, cu ocazia Adunării Generale de duminică, Suporter Club UTA va decide să retragă sigla, culorile și palmaresul clubului. E o decizie radicală și dure­roasă, dar vrem să încheiem odată pentru întotdeauna circul”, ne-a declarat Dan Proca, președintele SCU.
Așadar, zilele „Bătrânei Doamne” sub comanda lui Adrian Marțian sunt numărate. Cum până acum nu a apărut o altă variantă de investitor la „prietenul lui Mutu” este posibil ca „naufragiul” celei mai titrate echipe din Provincie să fie mai aproape ca niciodată.

Recomandările redacției