martian3Este evident că relaţia dintre noul patron al „Bătrânei Doamne” şi oficialităţile locale nu a început cu dreptul. Adrian Marţian a început să finanţeze echipa fanion a oraşului de aproape o lună de zile, însă în tot acest timp nu a existat o întâlnire faţă în faţă cu Gheorghe Falcă. „Unde să mă văd cu el, la Bruxelles, la Bucureşti? Am încercat să am o întrevedere cu el, dar nu s-a putut”, a spus noul şef al „textiliştilor”.
În schimb, Marţian a recunoscut că l-a cunoscut pe Ovidiu Moşneag, consilier local şi apropiat al primului edil al Aradului. „M-am întâlnit cu el şi dacă m-am întâlnit? Omul vine la stadion, nu cunoaşte, nu salută. Am auzit că vrea să fie noul primar sau nu ştiu exact ce vrea să fie. Nu salută, nu cunoaşte, asta e sigur”, a adăugat omul de afaceri clujean.
Întrebat dacă nu crede că gestul lui Moşneag ar putea avea legătură cu declaraţia sa cu privire la faptul că primarului Falcă nu i-ar prea plăcea fotbalul, Adrian Marţian a punctat: „Păi am spus ce am auzit şi eu de la alţii. Pă şi ce, îi place? Dacă i-ar fi plăcut venea la meci vineri. Eu nu l-am văzut, deci cred că nu-i prea place fotbalul. Ar fi frumos să fie cât de cât aproape de echipă, că, până la urmă, e echipa oraşului. Nu sunt zece echipe în oraş ca să fie concurenţă între ele, care să fie mai iubită. Dar, până la urmă, fiecare cu mentalitatea lui. Noi facem tot ce-i posibil pentru UTA, tot ce ţine de noi şi poate cu timpul, dacă totul merge bine, o să facem un stadion prin propriile forţe şi nu o să mai avem nevoie de stadionul Primăriei”.
Totodată, clujeanul spune că nu are motive pentru care să fie rezervat în declaraţii, ci va spune tot timpul lucrurilor pe nume. „Eu nu sunt domnul Walter, ca să-i cer Primăriei din Cluj terenuri, contracte şi altele. Nu am firme în Arad, nu am venit să cer milă de la Primărie. Cei de acolo trebuie să facă ceva pentru club, nu pentru mine. Pe mine nu au ce să mă ajute. Ce să-mi dea? Bani de deplasări de la Cluj sau Arad sau invers? Eu urmăresc numai fotbalul. Nu am şi nici nu-mi doresc nici măcar un chioşc în Arad. În fine, personal, nu ştiu încă pe ce se poate baza clubul UTA ca ajutor de la autorităţi…”, a mai afirmat Marţian, care a fost „salvat” de partenerul său, Giovanni Catanzariti. „Primăria şi autorităţile ne-au promis şi ne vor da o sumă pe an în Liga a II-a şi alta în Liga I. Apoi, nu cred că trebuie făcut un caz din faptul că domnul Marţian nu s-a întâlnit încă cu domnul Falcă, nu prea s-a nimerit să fie ambii în Arad în acelaşi timp”, a menţionat fostul preşedinte al arădenilor, încercând oarecum să „panseze” relaţia dintre oficia­lităţile locale şi noul acţionar majoritar al „Bătrânei Doamne”.
Revenind puţin la „păţania” cu Moşneag şi, implicit, la rolul politicienilor în societate, Adrian Marţian a mai spus: „Dacă nu vrea să mă salute, e decizia lui. El e ales politic pe 3, 4, 5 ani, eu rămân pe viaţă aşa. Politicienii asta nu înţeleg, că-i aleg oamenii şi trebuie să facă ceva pentru oameni. Pe noi nu ne alege nimeni, venim cu bani şi facem din proprie iniţiativă ceva pentru oameni. Ei nu ştiu ce fac. Adică, ştiu. Fac multe promisiuni în campanie, apoi… Oameni trebuie să decidă, să aleagă. Dacă decid într-un fel şi nu sunt mulţumiţi apoi, înseamnă că îşi merită soarta. Este vina oamenilor din oraş şi judeţ că ajung într-o situaţie sau alta. Şi eu vă pot promite orice şi să nu mă ţin de promisiune, iar după patru ani să promit acelaşi lucru şi iarăşi să nu fac nimic. Dar, dacă sunt votat, e bine şi aşa, nu?” În replică, Moşneag a spus doar că: „Apreciez orice persoană care investește în sportul arădean. Sunt sigur că Marțian m-a confundat. Cred ca nu făcea referire mine. Eu am stat de vorbă cu el și sunt sigur că m-a confundat”.
În fine, partenerul de afaceri al lui Adrian Mutu şi-a reafirmat dorinţa de a face tot posibilul să o ducă pe UTA în Liga 1, susţinând că are resursele să o sprijine în elită. „Dacă nu credeam într-un proiect pe termen mai lung nu eram aici. Iar dacă nu aveam bani nu eram atât de interesat să o preiau pe Universitatea Cluj acum câteva luni. Şi acum mă sună oameni de acolo să vin la Cluj, mă cheamă la tot felul de întăriri, dar eu acum sunt la UTA. Dar, cine ştie ce se poate întâmpla în viitor. Poate îl duc eu pe Giovanni la club, aşa cum m-a adus prietenul meu Falub la Arad”, a glumit Marţian.

Recomandările redacției