martian1 supbirouCircul e total la UTA. Clubul e în pragul falimentului, iar Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti, cot la cot cu avocații lor, se ceartă pe nimic. Nu putem vorbi în alți termeni despre bunele intenții ale dejeanului de a scoate clubul fanion al Aradului, dar nu-i poate oferi garanții ita­lianului că odată ce va întocmi planul de reorganizare îl va respecta până la capăt. De ce l-ar interesa în mod special pe Catanzariti acest lucru? E simplu. În calitate de administrator (gestionar) al clubului, fostul președinte ar putea răspunde penal dacă se declară falimentul. Pe scurt, italianul poate face pușcărie, în timp ce Marțian scapă basma curată.
Giovanni – vinovat de neîncredere
Dar, „prietenul lui Mutu” vrea cu orice preț putere la UTA. Dacă nu poate să-l dea afară pe Eugen Trică și pe jucătorii care nu-l respectă, viața sa nu mai are sens. Nu vorbește deloc de salariile restante către angajați, nu-l interesează că s-au acumulat peste 100 de mii de euro de când clubul a intrat în insolvență și crede că s-a comportat normal confiscând cheile de la vestiarul echipei. Susține doar că Giovanni Catanzariti e vinovat că nu are încredere în el după ce a manageriat prost clubul atâția ani și, prin urmare, chiar dacă el vrea să-și bage banii la UTA, este împiedicat cu brutalitate. „Problema e că lui Gio îi e frică de răspunderea penală, ca urmare a conducerii defectuoase din ultimii ani şi cedează mai greu creanţa. Nu e corect cum procedează, dar până la urmă se va rezolva. Acesta e singurul impediment, nu se pune problema de bani sau ce strigă unii şi alţii, alea sunt poveşti. Nu a fost chiar scandal, pentru că am vorbit ca între oameni. Cei puternici trec peste astfel de momente, iar eu ştiu că, la fel ca mine, toată lumea vrea binele acestui club. Chiar dacă am fost criticat prin ziare, asta e viaţa, trebuie să îţi asumi şi criticile. Eu zic că o să reuşim şi cu siguranţă o să repunem UTA pe drumul cel bun, cu siguranță nu vom falimenta. Sunt bani şi pentru planul de reorganizare şi pentru plata datoriilor. Sincer, eu îmi doresc să ieşim cât mai repede din acest impas.”, spunea pe un ton optimist, dar prea puțin realist, Marțian.
Urecheala fanilor
Acesta era peisajul când aproximativ 30 de suporteri au intrat în biroul din Calea Aurel Vlaicu și l-au luat la 11 metri pe Marțian. Încolțit de întrebările pertinente ale fanilor, dejeanul a cam aruncat „pisica” în curtea lui Catanzariti și l-a acuzat pe Iulian Zaharia că firma de insolvență pe care o reprezintă acesta ia un onorariu exagerat față de alte societăți. Galeria i-a transmis lui Adrian Marțian că și-a pierdut credibilitatea la Arad, atâta timp cât caută mereu motive de a nu finanța clubul, iar Trică, Apostu sau Neagu sunt apreciați pentru că au ținut clubul în viață într-o perioadă în care pe el nu-l interesa dacă echipa nu va fi programată în campionat.
În fine, Marțian a încercat să o dea la pace cu suporterii, însă aceștia, după discuții aprinse de o oră, i-au transmis dejeanului că în cazul în care nu va finanța rapid clubul (fie că se înțelege sau nu cu Catanzariti) își poate face bagajele. Până una alta, Adrian Marțian continuă să se situeze pe picior de război cu jucătorii, adică cei de la care așteaptă rezultate în această primăvară: „Jucătorii trebuie să aibă rezultate şi apoi să se gândească la bani. Deocamdată au rezultate de Divizia C, nicidecum de liga în care joacă. Este problema lor dacă vor depune memorii, noi avem dreptul să contestăm, urmând ca apoi să ne supunem unei decizii a instanţei. Echipa nu are antrenor în acest moment, el este demis, dar avem timp suficient să numim altul, pentru că mai sunt două luni până la reluarea campionatului”, a adăugat Adrian Marțian.
Negocieri până la orele serii
Până aseară, târziu, a fost forfotă mare la sediul grupării emblemă a orașului. Din informațiile noastre, pe acolo a trecut și Alexandru Meszar, membru în Comitetul Creditorilor, pentru a negocia o cedare a creanței sale către Adrian Marțian, dar și Iulian Olaru, fostul acționar al clubului și apropiat al lui Ionuț Popa. „Mister” a mai fost în vară în vederile lui Marțian, care încă este în căutarea unui înlocuitor pentru Eugen Trică pe banca tehnică. Se mai aude că, în cazul în care dejeanul reîncepe finanțarea și va prelua șefia, postul de administrator special al clubului va trece din mâna lui Dorin Micșa în cea a lui Cătălin Barbu. În fine, se pare că în orașul nostru a apărut și Mihai Joița, impresarul interesat de preluarea „Bătrânei Doamne” exact acum un an, înainte de implicarea lui Marțian în Calea Aurel Vlaicu.

Recomandările redacției