Martirii – omagiați de revoluționarii arădeni, de Ziua Eroilor

0
681

Dacă autoritățile nu au organizat anul acesta acțiuni cu prilejul  Zilei Eroilor, de sărbătoarea Înălţării Domnului, revoluționarii arădeni și-au omagiat totuși eroii. Un grup de revoluționari s-a adunat joi, la Monumentul Eroilor Revoluției, din Piața Revoluției – în fața Palatului Administrativ, pentru un ceremonial scurt în semn de recunoștință față de cei care au plătit cu viața pentru libertate. Cei adunați au respectat regulile de distanțare socială, iar ceremonia nu a fost scurtă, dar cuvintele rostite în memoria eroilor – au fost profunde.

„Chiar dacă n-am organizat o acțiune amplă, întrucât nu ne-a permis starea de alertă pentru limitarea  covid, am vrut totuși să nu treacă această zi importantă, fără să existe un moment important dedicat eroilor noștri. Așa că, un mic grup de revoluționari – ne-am adunat pentru a ne omagia eroii și pentru a arăta familiilor celor căzuți în Decembrie 1989, că sunt în mintea, în sufletul nostru“, a susținut  Iosif Attila Duka, reprezentantul Fundației Revoluției din Decembrie 1989 Arad și inițiator al acțiunii. După o pomenire, s-au depus coroane la Monumentul Eroilor din centru.

În decembrie 2019 s-au împlinit trei decenii de la Revoluția Română, dar și două decenii de la ridicarea Monumentul Eroilor Revoluției, din Piața Revoluției – în fața Palatului Administrativ Arad. Monumentul a fost ridicat atunci cu eforturi în cel de al doilea oraș eliberat de regimul comunist. Acest monument a fost în decursul timpului subiect de dispută.  Brăduții de la monumentul martirilor reprezintă câte un an care a trecut de la Revoluţie.

An de an, asociațiile de revoluționari și autoritățile organizează ceremoii aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.