Vacanța ce s-a încheiat recent a fost un bun prilej pentru unii copii – precum cei de la Centrul de Zi din Nădlac – de a realiza…  originale mărțișoare pentru sărbătoarea de primăvară ce se apropie cu pași repezi.
Directorul Centrului de Zi de Îngrijire a Copiilor din Oraşul Nădlac,  Iaroş Rudolf ne spunea  că și pe timpul vacanței  copiii de aici au avut activități, tocmai pentru a fi continuitate în actul de educație dar nu numai. „În prezent Centrul de zi are 21 de beneficiari, copii cu vârste cuprinse între 7-17 ani. Aceștia au avut și activităţi de vacanţă, tocmai pentru a nu întrerupe de tot legătura între perioadele cu orar școlar,  programul fiind de la 8 la 16 iar copiii servind aici micul dejun şi masa de prânz“.
Pe de altă parte, tema acestor activități a fost de data aceasta una mai specială – chiar „secretă“, pe lângă cele obișnuite.  „Copiii joacă remi, domino, desenează, pictează, citesc – dar cu ajutorul voluntarilor se pregătesc să întâmpine… 1 Martie cum se cuvine, confec­ționând – în secret, mărțișoare pe care le vor oferi mamelor, bunicelor, doamnelor profesoare, învățătoare. În plus, de la bucătărie mai vine şi câte o surpriză – așa cum e într-o familie adevărată, precum… cozonacul cu dovleac“ ne spunea Ştefania Iaroş, asistent social în cadrul Centrului. Mai trebuie adăugat că acest Centru este de mai bine de 10 ani susținut cu eforturi deosebite de administrația orașului Nădlac, tocmai în ideea ca și acestor copii provenind din familii cu probleme să li se acorde șansa unui bun start în viață. (F.B.)

Recomandările redacției