Femeile din viața asistentului universitar Ferenc Bone, din Cluj, acuzat că și-a omorât iubita după care i-a împachetat cadavrul în saci menajeri și l-a aruncat la marginea satului bihorean Cornițel, au descris calvarul pe care l-au trăit alături de bărbat. Una dintre ele a fost chiar la un pas de moarte.

Potrivit Gândul.ro profesorul ar fi afirmat în fața polițiștilor că o iubea pe Beata Molnar și vroia să trăiască toată viața alături de ea. De aceea a cerut-o de soție, însă s-ar fi înfuriat foarte tare atunci când femeia l-a refuzat. Atunci și-ar fi pierdut cumpătul și a ucis-o.

După arestarea lui Bone, a ieșit, însă, la suprafață, trecutul său violent. Potrivit dela0.ro, că profesorul clujean deosebit de violent.

În octombrie 2021, Bone a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și consiliere psihologică, după ce, în august 2020, a snopit-o în bătaie pe iubita pe care o avea la momentul respectiv. Incidentul a avut loc pe o stradă din Cluj și a fost surprins de camerele de supraveghere.

Cu ocazia procesului au fost audiate de instanță și alte patru femei, care, în ultimii zece ani, au avut legături amoroase cu Ferenc Bone.

Își sechestra iubitele

Potrivit sursei citate, în declarația dată la proces, K.P. a relatat că, în timpul relației, bărbatul i-a influențat deciziile, a umilit-o și a împins-o la pământ sau la perete de mai multe ori. În același timp, se întâmpla destul de des ca acesta s-o sechestreze sau să-i spargă telefonul în timpul unor crize de nervi.

Pe durata relației noastre am refuzat mai multe oportunități de muncă, perfecționare, distracție și călătorie, fiindu-mi teamă de furia sa. Dacă se întâmpla ceva pozitiv cu mine sau aveam succes în ceva, preferam să nu îi spun. Practic a reușit să mă facă sentimental complet dependentă de el, deoarece din cauza lui nu am avut nicio legătură apropiată cu nicio altă persoană, și m-a făcut să să cred că singură nu voi reuși să-mi ating niciun obiectiv. După ce m-am despărțit de el, a încercat să mă convingă să ne împăcăm, că el poate să mă ajute să trăiesc o viață normală, că eu aș avea nevoie de el”, a declarat, la proces K.P, potrivit dela0.ro.

O abuza psihic

N.A., o altă fostă iubită din trecutul criminalului, a relatat că a avut o relație cu Bone care a durat aproximatin un an și jumătate. În tot acest timp, acesta ar fi abuzat-o psihic și verbal din cauza unor probleme banale, abuzuri care, în cele din urmă, s-au transformat în violență fizică.

Femeia a spus că, la un moment dat, după ceartă care a durat aproape toată noaptea, s-a trezit brusc în timp ce Bone încerca s-o sugrume.

,,Plănuiam să mă despart de el de mult, i-am zis-o de mai multe ori și l-am rugat să nu mă mai rănească, să mă lase în pace. Dar nu aveam destulă putere pentru acest pas, iar el încerca mereu în mod foarte hotărât să mă convingă că nu e o idee bună și că lucrurile se vor rezolva între noi. Mă supăra foarte tare gândul că deși știam că relația nu se îndreaptă într-o direcție bună, consumându-mă doar și îndepărtându-mă de mine însumi, totuși nu sunt destul de puternică să-i pun capăt’’, a mărturist femeia.

Iepurașule, gura îți făcea spume

O altă fostă iubită a lui Ferenc Bone, care a avut cu acesta o relație mai lungă, a spus, la rândul ei, că partenerul de viață a încercat, la un moment dat, să-i ia viața, dar a renunțat în momentul în care a văzut că și-a perdut cunoștința.

La începutul relației noastre nu a fost agresiv și îmi amintesc de primele 1-2 luni ca fiind o perioadă frumoasă. De la început am avut foarte multă admirație pentru el, pentru cunoștințele sale, cultura sa, pentru modul în care gândea”, își amintește T.R., citată de dela0.ro.

Nu a durat însă mult și Bone a început s-o bată constant. ,,Îmi era rușine și, din dorința de a-l proteja, dacă după un astfel de incident îmi rămâneau urme aveam grijă să le ascund de ceilalți. […] Mi-a aruncat telefonul din mână și a început să mă lovească. A ajuns în spatele meu, m-a trântit la podea, m-a prins așa cum am descris mai sus și a început să mă sugrume. Când m-am trezit pe podeaua bucătăriei, la început nu știam unde mă aflu. (…) M-am dus cu greu în cameră și m-am culcat pe saltea, el a venit după mine și s-a culcat lângă mine. Cu părere de rău mi-a spus: Iepurașule, aveai capul vânăt și gura îți făcea spume”, a mai povesti aceasta, potrivit aceleiași surse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției