Masca devine obligatorie pe stradă: arădenii, avertizați prin mesaje Ro Alert să se vaccineze

0
1266

Datorită creșterii ratei de incidență a îmbolnăviriilor, la nivel de țară, de peste 6 la mie în aproape toate localitățile, se introduce obligativitatea purtării măști în spațiul public.

Așadar, masca de protecţie devine obligatorie pe stradă, în localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății. Ordinul comun va fi publicat în Monitorul Oficial.

Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor COVID a crescut simţitor în ultimele zile, conform antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, și cel de Interne, Lucian Bode, au semnat, miercuri, Ordinul nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

De la măsură fac excepţie persoanele care fac activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă„, a anunțat, astăzi, Ministerul Sănătăţii.

Totodată din cauza creșterii impreionante a numărului de îmbolnăviri cu Covid, arădenii au primit mesaje Ro Alert în jurul orei 14.00 prin care au fost  avertizați să respecte măsurile igenico sanitare și de distanțare și erau indemnați să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.