Deși a început cu o vreme mohorâtă, târgul Agriplanta a fost și de această dată un succes, atât pentru vizitatori, cât și pentru expozanți.
„Din pasiune pentru agricultură” este motto-ul sub care Agriplanta-Romagrotec reunește tot ce este mai important în agricultura românească, începând cu primăvara lui 2011. Ediția din acest an, cea de-a opta, s-a desfășurat în perioada 17-20 mai, în Bărăgan, la Fundulea.
Evenimentul și-a deschis porțile pentru mii de fermierii din toată țara și pentru principalii producători și importatori de utilaje agricole. În cadrul manifestării, au fost prezentate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, demonstrații cu mașini agricole și standuri expoziționale (utilaje și echipamente agricole, sămânță, îngrășăminte și fertilizatori).
Maschio Gaspardo a fost din nou la înălțime, cu un stand expozițional deosebit, de peste 1000 mp, în care au fost expuse cele mai reprezentative utilaje, aproximativ 40 la număr. Ca de fiecare dată, standul a avut o zonă dedicată discuțiilor cu clienții, proiectoare pe care s-au difuzat diferite materiale video, dar și frumoase hostesse, care au întâmpinat cu zâmbetul pe buze pe toți cei care au poposit pe la stand.
Utilajul-vedetă a fost semănătoarea RENATA, cu noua secție de semănat CHRONO, expuse pe podium. Această secție de semănat revoluționară asigură o viteză de semănat crescută și o semănare milimetrică, datorită preciziei și robusteții sale extraordinare. Astfel, se poate obține exact densitatea dorită pe cultură, în funcție de hibridul semănat.
A fost expusă și semănătoarea de plante prășitoare MTE, nou adusă în România, cu cadru telescopic, bazin de îngrășământ de 1200 l, secție de semănat cu comandă electrică și compatibilitate Isobus (pentru conectarea semănătorii cu calculatorul tractorului).
Pentru cei care au dorit să urmărească performanța utilajelor Maschio Gaspardo în lucru, s-au făcut demonstrații în câmp pe terenul de lângă complexul expozițional. Au fost testate mai multe utilaje, printre care și semănătoarea directă GIGANTE PRESSURE.
Despre târgul Agriplanta
Desfăşurat în câmp, pe o suprafaţă de peste 36 ha, evenimentul îmbină trei componente care îi asigură eficienţa. Agriplanta-Romagrotec înseamnă: expoziţie în câmp, loturi demonstrative şi demonstraţii cu maşini agricole. Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci şi modele de succes de utilizare a maşinilor şi utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu. Numărul expozanţilor a crescut an de an, precum şi cel al vizitatorilor, ajungând anul trecut la 234 firme expozante şi peste 15.600 de vizitatori.

Recomandările redacției