Urmare din pagina 1
Mirco Maschio, președintele Grupului Maschio Gaspardo, a spus: „În prezent avem în derulare un proiect de investiţii în valoare de circa zece mili­oane de euro pentru extinderea fabricii de la Chişi­- neu-Criş cu o nouă hală de producţie de peste 8.600 mp şi echiparea acesteia cu utilajele şi echipamentele specifice pentru producţia şi asamblarea utilajelor agricole şi suntem încântaţi că am reuşit să găsim în EximBank un partener care să ne susţină în demersul nostru de dezvoltare”.
Încântat de ce a văzut în turul fabricii, unde oaspeților le-a fost prezentat întregul ciclu de producție al utilajelor, Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, a afirmat: „Agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia și creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiții care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale și să creeze locuri de muncă. Ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanțare, EximBank poate sus­ține îmbunătăţirea perfor­- manţei exploataţiilor agricole și modernizarea agribusiness-ului românesc.”
EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.
„Avem experienţă în ges­tionarea unor parteneriate de succes în domeniul agricol, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse şi servicii la un nivel competitiv de preţ, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluţii de dezvoltare a afacerilor”, a mai spus Traian Halalai.
Planurile de dezvoltare ale Maschio Gaspardo România
Mirco Maschio, președintele Grupului a mărturisit că planul companiei este să mărească hala de producţie cu încă 20.000 de mp și să construiască o clădire de birouri, care să cuprindă şi o zonă dedicată primirii clienţilor. Totodată, până în 2020, compania intenţionează să majoreze şi suprafaţa alocată asamblării.
În prezent, numărul de angajaţi ai Maschio Gaspardo România a ajuns la 450 de persoane, faţă de 326 de angajaţi câţi erau la finele anului trecut şi de patru ori mai mulţi decât în anul 2010. Conform planului de dezvoltare, compania intenționează să ajungă la 550 de persoane în anul 2020 și să creeze posturi noi, în special pe partea de asamblare.
Fabrica din Chişineu-Criş are o suprafață totală de 80.000 mp, în care se produc diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi și prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate aici, Maschio Gaspardo
distribuie în România, prin intermediul revânzătorilor, utilajele fabricate în celelalte puncte de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii.
Maschio Gaspardo România înregistra la finele anului trecut o cifră de afaceri de 163 de milioane de lei, mai mult cu 47% faţă de anul anterior și dublu față de 2011. Din utilajele agricole produse la fabrica de la Chişineu-Criş, mai mult de două treimi iau calea exportului, conform datelor prezentate de reprezentanţii companiei. Princi­pala piaţă de export a companiei este Rusia.

Recomandările redacției